Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов - Гонзо гостува

...
Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов - Гонзо гостува
Коментари Харесай

Гонзо откровено за задълженията в Локо, Крушарски, БФС, Левс...

Спортният шеф на Локомотив Пловдив Георги Иванов - Гонзо гостува в предаването " Игра в центъра " на Palms bet, където с изключение на за " смърфовете " приказва и за Левски.

" Не е загадка, че има закъснение на заплатите в Локомотив Пловдив. Но по този начин е по целия свят, доста бизнеси сега имат усложнения, по този начин е при нашия притежател Христо Крушарски, само че се надявам, че скоро нещата ще се оправят. Винаги, когато няма пари е мъчно, освен във футбола. В последна сметка се опитваме да вършим нещата по най-хубавия метод, без значение, че сме с лимитирани финанси. Всички влизаме в ситуацията на Крушарски. Не мога да кажа какъв брой са дължимите заплати, само че най-важното е, че имаме съществени мъже и чужденците влизат в ситуацията. Виждали сме доста пъти когато не се заплати на чужденец по какъв начин прави проблеми. И да се оплакваме няма смисъл.

На Стивън Езе договорът му свърши. Футболистите, които си потеглиха от Локомотив, са го създали, тъй като ние сме желали да си тръгнат. Никой не си е тръгнал поради неизплатени заплати. Когато един клуб няма пари е обикновено да се опита да продаде водещите си футболисти. Не считам, че това ще се случи при нас. За момента няма напрежение при нас нито във футболистите, нито при чиновниците. Важното е клубът да е постоянен, с цел да можеш да планираш нещата ", сподели Гонзо.

" Появи се един тим като Лудогорец, който стартира да влага доста пари. И в един миг се видя, че парите са повече от традициите, които имат Левски и ЦСКА. Ако беше траял Божков да е притежател на Левски, считам, че " сините " щяха да съумеят да изпреварят Лудогорец до една-две години. Нито един от клубовете, които са сега не можа да се приближи до Лудогорец.
Нямам подозрение, че почитателите на Левски и Локо обичат клубовете си. Може би при Левски е поради това, че толкоз години клубът няма отличие. В Локо почитателите желаят да виждат, че футболистите се борят. В Левски когато спечелиш трофей е даденост, а при Локомотив почитателите се радват и гордеят.

Левски продаде добър футболист в лицето на Робърта, само че парите са витално значими за клуба. Но всеки клуб може без всеки футболист. Всеки тим страда, когато си замине един от най-хубавите ни футболисти, аз не го преглеждам по този метод, само че сигурно Левски ще изпита някакви компликации, само че ние не сме видели от другите нападатели на отбора още нищо. Ще забележим по какъв начин ще съумеят да го заместят. Смятам, че Левски и други години е бил във финансови компликации, макар че не сме ги разгласявали. Добрите футболисти е мъчно да се открият. Особено за клубовете в България. Когато доведеш един добър централен нападател, който взема решение мачове, е мъчно да го задържиш. Смятам, че в съблекалнята на Левски им липсва водач. Не приказвам за смешки, бъзици и такива неща. В тежките моменти се печелят купите. За да бъде някой човек водач би трябвало да бъде почитан от всички освен поради качествата си на футболист, а и чисто човешките ", добави още Иванов.

" Съжалявам, че загубихме от Лудогорец за Купата, само че в случай че виждам реалистично мъчно щяхме да задържим равнището да играем и на двата фронта. След успеха на Арда в Кърджали и тази на Берое против ЦСКА стана забавно кой ще стане втори.
Имах информация, че съдията е назначен от хора, които да оказват помощ на ЦСКА. А и не се излъгах, който е гледал мача, е видял. В мача с Лудогорец, който загубихме, не мога да кажа нищо срещу съдията. Много съдии може би от нехайство или от натягане на огромните клубове стартират да се чудят каква нелепост да свършат. От там идва негодуванието на всички клубове.

Бруно Акрапович е добър треньор, който сложи основите, само че в последна сметка той избра различен път. Крушарски може да му е по-обиден, тъй като той го позволи по-близо до него. Разбира се, че имаме цялостно доверие в Александър Тунчев и екипа му. Оправдават упованията, сега отборът играе добър футбол.

Имаме уравновесен тим, основали сме превъзходен колектив и ще бъде тъпо, в случай че го развалим. Смятам, че няма футболист от Локомотив, който желае да си тръгне, въпросът е дали ще можем да плащаме, че да го задържим. Водим договаряния с Диниш Алмейда, само че малко мъчно. Когато не плащаш на един футболист е мъчно да му предлагаш нов контракт. Надявам се за новия сезон Мартин Луков да е подготвен. С Лукас Масоеро сме се разбрали, в случай че всичко е наред, не мога да подсигурявам в случай, че ние не сме правилни с играчите ", разкри спортният шеф на Локомотив.

" Винаги съм казвал, че класата е в постоянството. Ние в последните две години държим равнище. Това е значимо за самочувствието на тима. Георги Минчев е един от положителните български централни нападатели. Имаше проблеми с травми и по тази причина в този момент формата му не е такава каквато беше преди Нова година, само че се надявам, че за най-важните ни мачове ще е във топ форма. Димитър Илиев е нашият човек-оркестър. Той е човек, който футболистите почитат и разчитат на него. Анте Аралица си потегли не тъй като сподели нещо на притежателя, а на публиката. Смятам, че всеки един футболист, който си разреши да репликира по този начин почитателите, няма място в Локомотив. Юношите би трябвало да покажат, че имат качествата за първия тим. Самоцелното налагане на юноши е ликвидиране за тима, както и за тях.

Сега имам други неща за извършване, треньорството не ми е приоритет. При Марешки бях два дни треньор, само че се бяхме разбрали едно, а стана друго. Аз не мога да работя по този начин ", добави той.

" Аз предлагам на футболния съюз, щом ще усилват шампионата на 16 тима, да оставят класирането каквото е сега. Ние от второто до четвъртото място защо да играем. Има ли смисъл от това нещо, или желаеме да спасяваме някой, който ще изпада. Има си правилници, не може ей по този начин да го решиш, би трябвало да е през състезание ", сподели Гонзо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР