Спортният арбитражен съд в Лозана отмени доживотните наказания на 28

...
Спортният арбитражен съд в Лозана отмени доживотните наказания на 28
Коментари Харесай

Съдът в Лозана отмени доживотните наказания за допинг на 28 руски спортисти

Спортният трибунал в Лозана анулира доживотните санкции на 28 съветски спортисти наложени от Международния олимпийски комитет. Жалбите на спортистите са почетени в цялостна степен, като в формалното решение на съда се показва, че доказателствата не са задоволителни, с цел да се потвърди приложимост на допинг.

 © Българска телеграфна агенция
Това значи, че резултатите им би трябвало да бъдат приети и медалите да им бъдат върнати. Сред тях са олимпийският първенец в ски бягането от Игрите в Сочи Александър Легков и неговият подгласник Максим Вилегжанин, както и други медалисти от преди 4 години. В Спортния трибунал бяха подадени общо 42 тъжби.

Извън 28-те изцяло почетени, 11 други са отчасти задоволени, като за тези състезатели остава наказването за Игрите в Пьонгчанг. Изслушванията на три биатлонистки, след които Олга Зайцева, са отсрочени.

Съдът в Лозана няма пълномощия да взема решение дали е имало проведена система за приложимост и прикриване на допинг от страна на Русия, а е разглеждал всеки обособен случай на спортистите. За в този момент от МОК няма формален коментар по тематиката, а последните изявления в Туитър са за откриването на Олимпийското село в Пьончанг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР