Спортният арбитраж в Лозана се произнесе доста бързо по възникналия

...
Спортният арбитраж в Лозана се произнесе доста бързо по възникналия
Коментари Харесай

Спортният арбитраж призова американка да върне медала си за сметка на румънка

Спортният арбитраж в Лозана се произнесе много бързо по зародилия проблем с подиума в женската спортна гимнастика, където на земя купата изненадващо отиде за бразилката Ребека Андраде, а втора и трета приключиха американките Симон Байлс и Джордан Чайлс.

По време на конкуренцията осъществяването на Джордан Чайлс бе последно, като незабавно след него американката получи пета оценка.

Всичко това означаваше, че с Ребека Андраде и Симон Байлс на подуима би трябвало да се качи 18-годишната румънка Ана Барбосу.

От американския щаб подадоха контестация за преразглеждане на оценката за компликация на Чайлс, като претенциите бяха почетени. От 5.8, оценката за компликация бе нараснала на 5.9, с което Джордан Чайл се изкачи до третото място и завоюва бронзов орден, участвайки и в една от емблематични церемонии по награждаване в Париж.

Реакцията от румънска страна бе светкавична. Претенции имаше от легендата Надя Команечи, от ръководителя на Олимпийския комитет на северните ни съседи, а министър председателят на страната даже прикани да се бойкотира церемонията по закриването на игрите.
 Снимка: Getty images
Случаят бе отведен до Спортния арбитраж, а от Лозана заключиха, че контестацията за оценката на Джордан Чайлс е подадена 4 секунди след допустимия период.

По предписание всяка контестация би трябвало да се подава минута след приемане на оценката, а от американския щаб са го създали 64 секунди по-късно.

КАС отсъди, че първичното класиране би трябвало да бъде възобновено, а Джордан Чайлс да върне своя орден, който ще бъде връчен на Ана Барбосу.

Очаква се да има обжалване от американска стана, само че на този стадий наподобява, че този бронзов орден ще остане на сметката на Румъния, не на тази на Съединени американски щати.
 Снимка: Getty images
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР