Спортните състезания за студенти за купа 8-ми декември започват през

...
Спортните състезания за студенти за купа 8-ми декември започват през
Коментари Харесай

От утре във Варна започват състезанията за студенти за купа 8-ми декември

Спортните надпревари за студенти за купа " 8-ми декември " стартират през тази седмица, научи Moreto.net. В програмата са включени спортовете боулинг, тенис на маса, мини футбол,лекоатлетически крос, волейбол, шахмат, стрийтбол 3х3 и плуване. Организатор е дирекция „ Спорт “ към Община Варна, студентските препоръки и университетските звена отговарящи за спорта във варненските университети.

Началното събитие е боулинг шампионата, който ще се организира от 16 ч. на 6-ти ноември в Грандмол Варна. В залата на Икономическия университет на 7-ми ноември от 10 ч. енасрочено надпреварата по тенис на маса по системата персонално - отборно за мъже и дами. Мачовете по мини-футбол стартират на 8-ми ноември, от 16 ч. на спортните площадки в общински спортно-развлекателен комплекс „ Младост “. Първите срещи са сред тимовете на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “/Икономически университет и Техническиуниверситет/Медицински университет. Всяко висше образователно заведение може да се включи в надпреварата с два тима от по 12 състезатели. Финалните мачове са планувани за 13-ти ноември от 15 ч. Лекоатлетическият крос обичайно ще се организира в Морската градина, валеята под Летния спектакъл на 9-ти ноември /събота/ от 11 ч. За присъединяване са поканени всички студенти, без ограничавания, които ще премерят сили в дисциплините 2000 и 1000 метра, надлежно за мъже и дами.

За първи път през тази година ще има и шампионат по шахмат, които е плануван за 14-ти ноември от 15 ч. в зала Юнашки салон. Закритият басейн „ Д-р Л. Лазаров “ в плувен комплекс „ Приморски “ ще семейства надпреварите по плуване на 16-ти ноември от 10.30 ч. Всички участници би трябвало да се запишат в звената по спорт в университетите. От 13 ч. на 18-ти ноември с мач при мъжете сред ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и Техническия университет в базата на МУ-Варна ще стартират надпреварите по волейбол. Стрийтбол 3х3 за мъже и дами, започва на 20-ти ноември /сряда/ от 17ч. в залата на Медицинския университет. Официалното награждаване и закриване на „ Купа 8 декември “ ще се състои на 22-ри ноември от 18 ч. в Юнашкия салон. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР