Спортни клубове, развиващи любителския спорт на открито, настояват по време

...
Спортни клубове, развиващи любителския спорт на открито, настояват по време
Коментари Харесай

Спортни клубове искат да бъде разрешен индивидуалният спорт на открито

Спортни клубове, разрастващи любителския спорт навън, упорстват по време на изключителното състояние у нас да остане позволен самостоятелният спорт навън, при съблюдаване на избрани условия. Те са изправили намерено писмо до премиера, министрите на опазването на здравето и спорта, и до ръководителя на Националния действен щаб, с което упорстват да се позволи спортуването в парковете.

" В изискванията на обществена изолираност, самостоятелният спорт навън е една от дребното интензивности, които са с невисок риск, само че със значително значение за опазването на физическото здраве и духа на популацията. Бягането в парка или планината, когато е самостоятелно и не нарушава възбраната за събиране на повече от двама души, както и колоезденето - в града или отвън него, разрешават на практикуващите ги да запазят физическата си форма, да дишат чист въздух, да прекарат време на слънце. Доказано е, че сходни интензивности спомагат за поддържането на висок тонус и по-слаба неустойчивост към болести ", написа в писмото, което е подписано от ръководителите на " Зелена Странджа ", клуб " Бегач ", " Ай рън ", " Зелена стъпка ", " Екско клуб " и " Български ултрамаратони 2020 ".

Според тях е от основно значение, даже при налагане на още по-строги ограничения, самостоятелният спорт навън да остане позволен при съблюдаване на избрани условия. Клубовете показват още, че би трябвало той да бъде разрешен и в парковете, затворени за различен вид посещаване.

" Евентуалната му възбрана би имала доста отрицателен резултат както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект - знаем, че спортът е най-хубава предварителна защита за доста болести, измежду които сърдечносъдови, диабет вид 2 и други, а съществуването на тъкмо тези болести прави хората податливи на затруднения при всевъзможни вирусни инфекции. Мислим, че даже е рационално страната да насърчи хората да практикуват самостоятелен спорт, като заобикалят известните места, а се насочват към такива, в които няма други хора ", се показва в писмото.

Същевременно те акцентират, че поддържат напъните за справяне с рецесията, провокирана от разпространяването на COVID-19. Добавят, че сами са отменили всички събития, които са били планували и предлагат на членовете си прецизно да съблюдават защитните ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР