Спортната зала Арена Бургас“ официално отвори врати. Най-новия спортен комплекс

...
Спортната зала Арена Бургас“ официално отвори врати. Най-новия спортен комплекс
Коментари Харесай

Румен Радев откри новата зала в Бургас, Черноморец поведе на Рилски в серията

Спортната зала „ Арена Бургас “ публично отвори порти. Най-новия състезателен комплекс в страната бе открит с гала с доста ВИП посетители, а по-късно се организира и първото съревнование – баскетболен мач при вход свободен.

Президентът на Република България Румен Радев бе измежду гостите на тържествената гала. Редом до него бяха още министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов.

„ Изграждането на тази инфраструктура е от решаващо значение за нашето национално развиване. Бургас, като най-бързо развиващият се град в България, от дълго време чака тази зала. Тя се построи с поддръжката на няколко държавни управления и с напъните на министър Лечева, министър Шишков и особено на Община Бургас под управлението на кмета Димитър Николов “,

декларира президентът Румен Радев по време на формалната гала по откриването на спортната зала „ Арена Бургас “.

 Снимка: БГНЕС

„ Apeнa Бypгac “ е на пет равнища. Тя е единствената в страната, която дава отговор на всички условия, позволяващи семейството на европейско и международно състезание по лека атлетика на закрито.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева също поздрави града за новата облага и разгласи, че построяването на залата е коствала на страната 64 милиона лв..

„ Трудно беше, доста трудности минахме, само че в последна сметка можем да се гордеем с сходно оборудване “, сподели Лечева.

Строежът на залата стартира през 2014-а година и се проточи 7 години.

„ В бъдеще, когато се възнамеряват сходни уреди, би трябвало да бъдат по аналитично и детайлно обсъждани, тъй че да не се получават сходни удължавания на периодите. Факт е, че таза зала попадна и в пандемията, по-късно имаше нарушени доставки. Това не го споделям, с цел да се извинявам. Казвам го, тъй като би трябвало доста деликатно да се подхожда, когато се възнамеряват такива огромни спортни уреди. Те са извънредно комплицирани и изискват подробен разбор от експерти “, уточни министърът на спорта.

 Снимка: БГНЕС

Първото събитие в нея беше полуфиналната плейофна среща сред локалния Черноморец и Рилски състезател. Двубоят от Националната баскетболна лига приключи с триумф за домакините с 84:70, а по този начин „ акулите “ поведоха в серията с 2:1. Следващият мач е още веднъж в Бургас в събота.

 Снимка: БГНЕС

Залата е с потенциал от 5200 места, както и 2000 спомагателни седалки на преносимите трибуни. „ Арена Бургас “ може да побере до 15 хиляди души с помощта на огромната си повърхност. Покривната структура тежи 1200 тона и може да издържи до 300 тона в допълнение съоръжение за осветяване и озвучаване. Височината от 35 метра разрешава в нея да бъдат проведени огромни събития с огромни подиуми. Теренът в огромната зала е с бетонна основа, върху която могат да се построяват всевъзможни настилки – за лека атлетика, баскетбол, волейбол, тенис, гимнастика, битка, бокс и други.

Етикети: Арена БургасВесела ЛечеваоткриванеРумен Радев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР