Спортна зала за волейбол и баскетбол предстои да бъде изградена

...
Спортна зала за волейбол и баскетбол предстои да бъде изградена
Коментари Харесай

Крумовград ще има нова зала за баскетбол и волейбол

Спортна зала за волейбол и баскетбол следва да бъде построена в Крумовград, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки кмета на общината Себихан Мехмед.

С решение на Общинския съвет са отпуснати средства за нейното планиране. Новата спортна зала ще бъде издигната в границите на спортния комплекс.

„ Допреди петнайсетина години ние постоянно сме били първенци по баскетбол за юноши и девойки на регионално равнище “, сподели Себихан Мехмед.

В посока развиване на спорта измежду младежите, в общината към този момент е записано сдружение по битка, а концепцията е в него да се приготвят младежи от района.

Търси се и треньор за различен всеобщ спорт - лека атлетика, за който също има опция за заделяне на средства, афишират от общината.

Междувременно след влизане на футболния тим на Крумовград в „ Б “ професионална футболна група, са осъществени избрани действия, с цел да покрие стадиона условията за терен в тази футболна група.

„ До колкото би трябвало ние оказваме помощ на футболния клуб, само че освен той е нещото, с което желаеме да се радваме. Защото концепцията не е единствено да дойдат положителни играчи, които да играят под знамето на футболен клуб „ Крумовград “. Политиката на общината е ориентирана към основаване и възобновяване на школи, създаващи и разрастващи спортисти измежду подрастващото потомство на Крумовград “, сподели Себихан Мехмед.

Тя добави, че общината има заделени средства и план и за огромен плувен комплекс с 3 басейна – с олимпийски размери, един по-малък и детски басейн. На този стадий в едно от учебните заведения в родопския град има закрит басейн, който не действа, за това очакванията на общинското управление са плувният комплекс да се случи през идната календарна година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР