Спортистите, които са разговаряли с авторите на доклада, са заявили,

...
Спортистите, които са разговаряли с авторите на доклада, са заявили,
Коментари Харесай

Олимпийските игри в Париж: Екстремни горещини излагат на риск спортистите, според доклад

Спортистите, които са разговаряли с създателите на отчета, са декларирали, че се тормозят от горещините по време на Олимпийските игри
Спортистите бяха предизвестени, че рисковите горещини, провокирани от изменението на климата, могат да изложат на риск състезателите по време на Олимпийските игри в Париж, написа Times.

В отчет, направен взаимно с олимпийци, учени от Университета в Портсмут и екип от американски учени по въпросите на климата, се показва, че през юли и август в Париж е с 3,1 градуса по-топло, в сравнение с при последното осъществяване на игрите преди един век, написа изданието.

Игрите в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август, а параолимпийските игри ще се проведат по-късно през август.

Според Climate Central, американска научна организация с нестопанска цел, в града има приблизително девет горещи дни годишно, избрани като 30С и повече, в сравнение с през 1924 година ".

Лорд Коу, президент на Световната атлетика, споделя пред вестника: " Докато световните температури не престават да се покачват, изменението на климата от ден на ден би трябвало да се преглежда като екзистенциална опасност за спорта. "

Вестник " Таймс " добавя, че спортистите, които са разговаряли с създателите на отчета, са декларирали, че се тормозят от горещините по време на Олимпийските игри.

В новия отчет на Гардиън се споделя: " Олимпийските игри в Париж може да се окажат най-горещите в историята, като водещи спортисти предизвестяват, че плануваните мощни горещини могат да доведат до колапс на спортистите или - в най-лошия случай - до гибел по време на съревнование. "

MailOnline и Press Association също отразяват отчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР