Спортисти-ветерани и деца ще спортуват заедно в парк Кайлъка“ на

...
Спортисти-ветерани и деца ще спортуват заедно в парк Кайлъка“ на
Коментари Харесай

Спорт за всички възрасти организира Община Плевен в парк „Кайлъка“ на 14 май

Спортисти-ветерани и деца ще спортуват дружно в парк „ Кайлъка “ на 14 май 2023 година, неделя, в две прояви, проведени от Община Плевен, с цел да припомнят какъв брой е значима физическата интензивност най-малко по 15 минути всеки ден.

От 10:00 часа на алеите при започване на парка ще стартира районен обзор по съществена гимнастика за хора от третата възраст и хора в неравностойно състояние. Отбори на спортисти-ветерани от Северозападна България ще покажат освен своите гимнастически композиции, а и че за дейния метод на живот възрастта не е от голяма важност.

Веднага по-късно на същото място стартира спортният празник „ Децата на Плевен спортуват “. От 11.00 часа всички искащи на възраст до 12 години ще се включат в разнородни спортни игри и занимания, които изискват експедитивност, съгласуваност, баланс, екипност, отскокливост, акуратност при мятане в цел. За всяко преминато предизвикателство детето ще получава цветна лентичка. На финала ще има танцов маратон.

Регистрацията ще стартира в 10.30 часа на мястото на събитието. На първите 200 регистрирани деца, които са събрали най-малко пет лентички от разнообразни спортни интензивности, ще бъдат раздадени награди и грамоти за присъединяване.

Двете събития са част от програмата за Празника на Плевен и са отдадени на Деня на българския спорт - 17 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР