Спортен Пазарджик потъна в скръб от вестта за кончината на

...
Спортен Пазарджик потъна в скръб от вестта за кончината на
Коментари Харесай

Пазарджик скърби за най-големия си баскетболист - легендата ...

Спортен Пазарджик потъна в тъга от вестта за кончината на едно от най-ярките имена и незабравими персони в българския баскетбол - Спас Натов.

Както " Марица " заяви нощес легендата на пазарджишкия и варненски баскетбол умря ненадейно на 53 години. Вероятните аргументи за гибелта му са инфаркт или солиден инсулт.

Спас имал подготовка през вчерашния ден в една от спортните зали на Варна, само че не се явил. Не отговарял и на телефонни повиквания, което било нехарактерно за него. Тогава негови близки решили да го потърсят в жилището му, разрушили външната врата и го разкрили, когато обаче били прекомерно късно, научи " Марица ".

Спас Натов е роден на 5 февруари 1968 в Пазарджик и стартира баскетболния си път на 8 години. Първият му треньор в Милчо Бангеев. След това го поема Сава Костурков. Преминава в ЦСКА, след това играе за Славия и Черно море в клубния си път, а в националния тим взе участие на две европейски шампионати - през 1991 и 1993 година, като в продължение на 3 години е капитан на " трикольорите ".



Между 2006 и 2016 година беше на три пъти треньор на мъжкия тим на Черно море и работи с подрастващи в школата. От есента на 2017 година той се завърна в Пазарджик. Дойде зареден с възторг да работи с младите и да открива новите гении. За някои неща обаче остана неразбираем и след това се върна във Варна, който с годините стана нещо като втори негов роден град.

Не инцидентно във варненският баскетбол признават тримата най-големи свои състезатели - Христо Борисов, Спас Натов и Тодор Стойков.



Изключително сломен от новината за гибелта на огромния Спас Натов бе друга легенда на пазарджишкия баскетбол - Стоян Шантов. Със сълзи на очи той показа директните си усещания от индивидът и баскетболист Спас Натов.

" Категорично най-хубавия баскетболист раждал се в миналото в Пазарджик.

Спас бе състезател - тим. Типичен централен нападател, имаше страхотна просветеност в играта му. Можеше всичко, очевидно, не показваше атлетизъм, само че постоянно беше там, където би трябвало. Виждаше играта в проекция. Рядко в България сме имали централни нападатели с такива качества и принос, изобщо състезател - фантазия.

Като човек бе мирен, търпелив и земен. За варненци той беше кумир, тъй като живя и работи там повече от 25 години и реализира доста ", показа Стоян Шантов.

Поклон пред паметта на Спас Натов!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР