Спортът те калява като човек, прави те по-силен и просто

...
Спортът те калява като човек, прави те по-силен и просто
Коментари Харесай

Алекс Стойнов: Мечтата ми е олимпийски медал по плуване

Спортът те калява като човек, прави те по-силен и просто те кара да искаш нещо, и да правиш всичко допустимо, с цел да го постигнеш.

Като видя, че спечелвам, аз желая още и до момента в който не се наситя няма да спра.

Искам 2024 година, в случай че съумея да покрия норматив, да отида на Олимпиада и олимпийски орден ми е фантазията като цяло.

Това сподели в изявление за БГНЕС 16-годишният Алекс Стойнов, който е повторен народен първенец по плуване и притежател на голям брой медали.

Алекс Стойнов е от село Нови хан, община Елин Пелин, и се занимава с плуване от 10 години. Момчето е предизвикано от собствен другар да се състезават от единия до другия завършек на басейна, до момента в който са дружно със фамилиите си. Приятелят му му споделя, че ще го изпревари и ще го бие, а Алекс се съгласява на отправеното към него предизвикателство. Другото дете обаче го побеждава, стигайки до края на басейна, до момента в който Алекс е още на втория метър. Именно тогава той декларира, че ще стартира да взема уроци по плуване. „ Започнах да упражнявам, първите две години обаче бяха цялостна покруса, аз въобще не желаех да влизам, да виждам вода, да си топвам главата и беше доста, доста тежко. Но по-късно просто видях, че имам гений, че мога да плавам и взех решение да се състезавам на 100% по време на подготовка “, описа Алекс.

Тъй като нито в родното му село Нови хан, нито в град Елин Пелин има басейн, момчето тренира в столицата.

Успехите на младия гений не закъсняват и той слага първия си народен връх по плуване в дисциплинираност 50 метра свободен жанр с време 24,27 секунди във възрастова група юноши младша възраст през 2020 година в Бургас.

„ Вторият ми народен връх е от тази година на 50 метра тил и го сложих още веднъж в Бургас, на същия басейн, и беше на републиканското за младеж старша, младеж младша и за мъже, дами “, акцентира Алекс. Тогава той се състезава в категория юноши старша възраст и печели с време 25,26 секунди.

Тийнейджърът съобщи, че в учебно заведение най-вече му харесват и са му забавни като предмети географията и биологията. Алекс е същински предан на плуването, което стои преди всичко и е негов главен приоритет, по тази причина и много постоянно от плуване се прибира непосредствено у дома, а от у дома непосредствено отива на подготовка. Момчето показа, че няма изключително доста други занимания, с изключение на плуването.

Алекс е безапелационен, че спортът го учи на неизменност, калява го, стимулира го и ражда у предпочитание за реализиране на задачите, които си е сложил, а най-голямото му предпочитание е да стане олимпийски медалист по плуване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР