Спортът може да помогне в битка с алкохола и наркотиците,

...
Спортът може да помогне в битка с алкохола и наркотиците,
Коментари Харесай

Изследване: Спортът може да помогне в битка с алкохола и наркотиците

Спортът може да помогне в борба с алкохола и опиатите , оповестява Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на научно изследване. 
Канадски учени проучват данни от 43 предишни проучвания в страни от целия свят, които демонстрират връзката сред физическата интензивност и ограничението на използването на алкохол и опиати. 

Водещият създател Флорънс Пийч изяснява, че концепцията за проучването й е пристигнала по време на работата й като кинезитерапевт на хора с пристрастяване към нездравословни вещества . " Тогава си дадох сметка, че физическата форма не е част от лечението на тези хора, макар че те имат извънредно огромна потребност от извършения. " Флорънс Пийч е докторант по проучването на физическата интензивност в университета в Монреал, Канада. 

Засега няма проучване, което да покаже какво количество извършения са нужни за най-благоприятен резултат. Повечето от тях се концентрират върху евентуалните изгоди от умерената физическа интензивност от към един час три пъти седмично в продължение на три месеца.

Изследванията, с която е работила Пийч, обгръщат данни от случаите на 3100 пациенти. Наблюдава се връзка сред физическата интензивност и риска от приложимост на хероин, опиоиди, кокаин, крек, метадон, марихуана, алкохол, метамфетамини. 

Изследванията не се концентрират върху тютюнопушенето. 

Според резултатите 75 % от проучванията демонстрират, че използването на алкохол и опиати при физическа интензивност спада. 71 % от проучванията показват, че аеробните извършения оказват помощ на пациентите да вземат решение да спрат използването на нездравословни субстанции. 

Кони Дикман , експерт по хранене и някогашен президент на академията по хранене и диететика споделя: " Физическата интензивност оказва помощ на хората да набележат здравето като своя цел. Упражненията водят до чувство за еуфория и структурират всекидневието. Те имат протективен резултат при пациентите, които се борят със взаимозависимост. "

40 % от проучванията, въз основа на които са заключенията за физическата интензивност, са направени в Съединени американски щати. 25 % са направени в Китай, а 8 % - в Северна Европа.

Резултатите са оповестени онлайн в научното издание " Плос Уан ".
  Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР