Споровете в управляващата в Германия коалиция за съдбата на шефа

...
Споровете в управляващата в Германия коалиция за съдбата на шефа
Коментари Харесай

Рейтингът на партиите от управляващата коалиция в Германия се понижава

Споровете в ръководещата в Германия коалиция за ориста на шефа на контраразузнаването, изразил обществено противоречие с канцлера Ангела Меркел по отношение на достоверността на информациите за набези над чужденци, нанася вреди на участниците в ръководството. Това демонстрира социологическо изследване, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според проучване на института " Емнид " за вестник " Билд ам зонтаг " блокът ХДС/ХСС (Християндемократическият съюз на Меркел и сестринската му партия от Бавария Християнсоциалният съюз) пада на 28 %.

По-малкият сътрудник в обединението Германската социалдемократическа партия има поддръжка от едвам 17 %. Това значи, че трите партии няма да могат да сформират държавно управление, в случай че изборите бяха през днешния ден, тъй като общо биха имали 45 %.

Това е най-ниският регистриран в миналото резултат за участниците в по този начин наречената " огромна коалиция ", отбелязва ДПА.

Подкрепата за противопоставящата се на имиграцията партия " Алтернатива за Германия " се усилва на 16 %, а за Зелените на 14 на 100. При партия " Левите ", също се регистрира покачване, тя към този момент има поддръжка от 11 %. При демократичната Свободна демократическа партия обаче няма смяна и тя остава на ниво от 9 %.

Изследването е направено измежду 2368 интервюирани, които са отговаряли на въпрос " За коя партия бихте дали своят вот, в случай че федералните избори бяха идната неделя? "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР