Споровете кой е по-добър - Лионел Меси или Кристиано Роналдо,

...
Споровете кой е по-добър - Лионел Меси или Кристиано Роналдо,
Коментари Харесай

Най-полезният играч в Европа: Нито Меси, нито Роналдо

Споровете кой е по-добър - Лионел Меси или Кристиано Роналдо, не престават с цялостна мощ. Те се усилиха след реваншите от осминафиналната фаза на Шампионската лига, в които двете звезди изведоха тимовете си до топ 8 на Стария континент. Роналдо вкара хеттрик за паметния поврат на " Ювентус " против " Атлетико " Мадрид, а Меси блесна с два гола и две асистенции, с помощта на които " Барселона " отстрани " Лион ".

Меси и Роналдо сами печелят точки, само че съгласно статистиката те не са най-полезните футболисти в Европа. Португалецът е десети по % точки, донесени с голове и асистенции, а аржентинецът - шести.

Водач по тези индикатори e Никола Пепе от френския " Лил ". Фланговият футболист има 17 гола и 8 асистенции от началото на сезона, които са обезпечили на неговия отбор 25 точки - 44% от актива на " мастифите ".

Меси и Еден Азар са с идентичен брой попадения и решаващи пасове, само че белгиецът носи с 5% повече на " Челси ".

Интересното е, че Кристиано Роналдо е с съществена заслуга единствено за 23% от актива на италианския първенец " Ювентус ". " Бианконерите " имат 15 точки задатък на върха в Серия " А " и са устремени към ново предварително Скудето.

" Старата госпожа " обаче така и така е хегемон на Апенините в последните 7 години, тъй че Роналдо бе притеглен от " Реал " Мадрид с друга цел - Шампионската лига.

Десетте най-полезни в Европа:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР