Според запознати социалната медийна платформа Reddit е изготвила подробни планове

...
Според запознати социалната медийна платформа Reddit е изготвила подробни планове
Коментари Харесай

Социалната платформа Reddit планира IPO за март

Според осведомени обществената медийна платформа Reddit е изготвила подробни проекти за първично обществено предложение (IPO) през март, придвижвайки напред листването, което възнамерява от повече от три години.    Това ще бъде първото първично обществено предложение на огромна компания в региона на обществените медии след дебюта на Pinterest през 2019 година и ще се случи в миг, когато Reddit и нейните сътрудници са изправени пред мощна конкуренция за рекламни доходи от страна на водачи в промишлеността като TikTok и Фейсбук.    Публичното предложение ще ревизира и готовността на някои консуматори на Reddit да поддържат борсовия дебют на компанията. Много вложители, публикуващи в платформата, са помогнали на десетки " меме акции ” (акции, които под една или друга форма сa станали доста известни в обществените мрежи) през последните три години - от търговеца на дребно GameStop до кинооператора AMC Entertainment Holdings.    Reddit, която подаде поверителна поръчка за своето IPO още през декември 2021 година, възнамерява да подаде обществената си такава в края на февруари и да завърши първичното обществено предложение до края на март, настояват източниците на Reuters.   

Базираната в Сан Франциско компания, която беше оценена на към 10 милиарда $ в кръга на финансиране през 2021 година, се стреми да продаде към 10% от акциите си в границите на IPO-то, прибавят те. Точната стойност на оценката, която компанията ще преследва, се чака да стане ясна към момента на листването. 
Все отново източниците на осведомителната организация предизвестяват, че проектите за IPO на Reddit могат да бъдат отсрочени, както се е случвало в предишното.    Основана през 2005 година от уеб разработчика Стив Хъфман и бизнесмена Алексис Оханян, Reddit става най-известна с нишовите си дискусионни групи и с гласуването на потребителите за качеството на наличието, оповестено от други членове.    Компанията, която генерира приходите си най-вече от реклама и предлага и премиум достъп против 5,99 $ на месец, към момента не е излязла на облага, излиза наяве от обява на Хъфман в обществената мрежа от юни предходната година.   

В предишното компанията е обяснявала загубите си с вложенията в платформата и с това, че нейните консуматори се ангажират по-малко с рекламите в уеб страницата ѝ, в сравнение с в други обществени медии. 
Компанията се въздържа да натисне спусъка за първично обществено предложение, до момента в който не се приближи до рентабилността. За отлагането на проектите ѝ до момента способстват и съмненията, които ограничиха IPO пазара за огромна част от последните две години.    Reddit чака да генерира малко над 800 млн. $ доходи от реклама през 2023 година, което е с над 20% повече от миналата година, заяви преди месец The Information.    Миналата година Reddit съобщи, че ще таксува фирмите за достъп до своя интерфейс за програмиране на приложения (API), който се употребява от софтуерните компании за образование на огромни езикови модели, употребявани в изкуствения разсъдък. Този ход разстрои някои консуматори, които разчитат на приложения на трети страни за достъп до Reddit.   

През миналата година акциите на огромните обществени медии се възвърнаха, основно с помощта на ралито в софтуерния бранш, когато лихвените проценти доближиха своя връх. Акциите на Meta Platforms, която ръководи Фейсбук, са нараснали цената си повече от три пъти през последните 12 месеца, до момента в който тези на Snap с 60% за същия интервал. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР