Според западни анализатори след очевидните неуспехи, които забавиха настъплението ѝ

...
Според западни анализатори след очевидните неуспехи, които забавиха настъплението ѝ
Коментари Харесай

Русия изпраща още сили в град в Източна Украйна, след като нападението ѝ се забавя, твърдят анализатори

Според западни анализатори след очевидните неуспехи , които забавиха настъплението ѝ в продължение на няколко дни, Русия хвърля още елементи в напъните си да превземе основен град в Източна Украйна, оповестява „ Асошиейтед прес “.

Опитът за взлом на Авдийвка – мощно предпазен град, който стои на пътя на упоритостта на Москва да си обезпечи надзор над цялата Донецка област, е най-значимата офанзивна интервенция на Москва в Украйна от началото на годината, оповестиха от английското министерство на защитата във вторник. Стремежът на Кремъл да претендира за Авдийвка идва след месеци на отбиване на украинската контраатака , която Киев стартира към 16 месеца след пълномащабното навлизане на Русия.

И двете страни търсят преимущества на бойното поле на фона на идващата зима. Те също по този начин се стремят да си обезпечат бъдещи доставки на оръжие за това, което се обрисува като продължителна война на безсилие .

Силите на Кремъл, ситуирани в Авдийвка, евентуално напредват постепенно и понасят огромни загуби в това, което се оказва скъпоструващо изпитание , съобщи английското министерство на защитата в обществената медия X, известна преди като Twitter.

Съобщава се, че темпото на съветската офанзива против мощно укрепената цел се е забавило през последните дни след началото ѝ предходната седмица, съобщи основан във Вашингтон мозъчен концерн.

Руските публични лица не направиха неотложен коментар за развиването на обстановката към Авдийвка. Позовавайки се на украинския общоприет щаб, Институтът за проучване на войната съобщи, че украинските сили са отблъснали 22 съветски офанзиви в понеделник, което е по-малко от 30-те известия за набези през предходния ден. Според публични представители на Киев в средата на предходната седмица Русия е правила до 60 офанзиви дневно.

Украинското министерство на защитата съобщи във вторник, че все пак Русия към момента се пробва да обкръжи града, като за предходните 24 часа е направила 10 офанзиви .

Министерството на защитата на Обединеното кралство посочи, че напъните на Русия да обкръжи Авдийвка „ наподобяват все по-малко евентуални в кратковременен проект “.

В по-широк проект съветските сили изстреляха шест безпилотни самолета „ Шахед “ и една крилата ракета Х-59 над южните региони на Украйна късно в понеделник, оповестиха киевските управляващи. Украинските военновъздушни сили настояват, че са прихванали всички цели, като не се оповестява за жертви или опустошения.

Във вторник пратеникът на „ Военновъздушни сили “ в Украйна и нейните сили за специфични интервенции обявиха и за въздушни удари по две хеликоптерни летища в следените от Русия Луганска и Бердянска област . Специалните сили настояват, че са унищожили при удара девет съветски хеликоптера, военно съоръжение, система за противовъздушна защита, хранилища за муниции и писти. Десетки съветски военнослужещи са били ранени при нападението с кодово име интервенция „ Дракон “, се споделя в изказването.

Руските управляващи не разясниха отчета. Не беше допустимо незабавно да се ревизират изказванията на двете страни за бойното поле.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР