Според Закона за дипломатическата служба броят на ръководителите на задгранични

...
Според Закона за дипломатическата служба броят на ръководителите на задгранични
Коментари Харесай

Външно: Политическата квота в дипломацията е запълнена на 100%

Според Закона за дипломатическата работа броят на ръководителите на задгранични представителства, които не са от състава на дипломатическата работа, не може да надвишава 20 на 100 от общия брой на всички ръководители на задгранични представителства във всеки даден миг.

" Към момента квотата за политически назначения е реализирана 100-процентово, като управлението на Министерство на външните работи ще продължи да следва политиката за нейното понижаване, за основаване на условия за кариерно развиване на българските професионални дипломати, както и за привличането на младежи в дипломатическата работа ", пишат от Министерство на външните работи.

ФрогНюз напомня, че през вчерашния ден изпълнителната власт взе решение да отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Пред медиите говорителката на държавното управление Лена Бориславова съобщи, че квотата на политическите назначения в българската дипломация е била превишена като загатна, че е допустимо да има още промени.

" В момента политическата квота, която би трябвало да се излъчи по закон, е превишена от предходните постоянни държавни управления. Това е измежду основанията за ограничение на политическите назначения – да бъдат сведени до рамките на закона “, уточни още Лена Бориславова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР