Според вносителите на проектозакона редица български компании и стартъпи биха

...
Според вносителите на проектозакона редица български компании и стартъпи биха
Коментари Харесай

България в НАТО: Депутатите с първо одобрение да сме във Фонда за...

Според вносителите на проектозакона редица български компании и стартъпи биха могли независимо или в съдружничество да вземат участие в планове с капацитет за финансиране от Фонда на НАТО за нововъведения.

 

Фондът на НАТО за нововъведения (NATO Innovation Fund) се основава за да дава вложения в участващите страни. Той ще бъде финансиран от участниците на доброволна основа и ще бъде с дълготрайност на деяние 15 години. Фондът ще бъде структуриран по този начин, че да обезпечава вложения във високотехнологични стартъпи, които имат капацитет за приложение в сигурността и защитата.

 

Размерът на финансовите средства се чака да бъде към 1 милиарда евро за общ интервал от 15 години, сподели Ангело, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Фондът ще може да дава директни вложения в участващите страни. Предвижда се и опция за основаване на обособени субфондове, в които да вземат участие няколко заинтригувани съдружника или сътрудници (ЕС, промишленост, страни-партньори), добави заместник-министърът.

 

Участието във Фонда ще даде опция за финансиране както на компании, които вземат участие в действия по линия на Ускорителя за нововъведенията в отбранителния бранш DIANA, по този начин и на други компании с новаторски планове.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР