Според високопоставен египетски служител и европейски дипломат, запознати с предложението,

...
Според високопоставен египетски служител и европейски дипломат, запознати с предложението,
Коментари Харесай

Египет предлага план за прекратяване на войната в Газа

Според почитан египетски чиновник и европейски посланик, осведомени с предлагането, Египет приканва за поетапно освобождение на заложници и образуване на палестинско държавно управление от специалисти, което да ръководи линията Газа и Палестинската автономност, написа Euronewa.

В същото време, Хамас и Палестински ислямски джихад дадоха да се разбере, че няма да се откажат от контрола върху ръководството на анклава, даже в подмяна на цялостно и дефинитивно прекъсване на огъня, показва 24news.tv.

Според източниците, детайлностите на египетския проект са обработени с Катар и са показани на Израел, Хамас, Съединени американски щати и европейските държавни управления. Египет и Катар посредничат сред Израел и Хамас, до момента в който Съединени американски щати са най-близкият съдружник на Израел и основна мощ в района.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху не разяснява непосредствено предлагането. Но говорейки пред членове на своята партия Ликуд, сподели, че е решен да продължи с военната атака.

В същото време не стопират и офанзивите на Хамас против градове в южната част на Израел. През нощта сирени,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР