Според вътрешен имейл, видян от американски медии, Илон Мъск е

...
Според вътрешен имейл, видян от американски медии, Илон Мъск е
Коментари Харесай

Илон Мъск оцени Twitter на едва 20 милиарда долара

Според вътрешен имейл, забелязан от американски медии, Илон Мъск е определил актуалната стойност на Twitter на 20 милиарда $, което е по-малко от половината от 44-те милиарда $, които той заплати за платформата за обществени медии единствено преди пет месеца.

Електронното писмо до чиновниците се отнася до нова стратегия за компенсиране на акциите в основаната в Сан Франциско компания и до разпределянето на чиновниците на акции в X Holdings - компанията, която е чадър на Twitter, откогато Мъск я закупи в края на октомври.

Планът за отплата прави оценка платформата на 20 милиарда $, което е малко повече от цената на Snap (18,2 милиарда долара), компанията майка на Snapchat, или на обществената мрежа и уеб страницата за творчество Pinterest (18,7 милиарда долара), които за разлика от Twitter се търгуват обществено.

Запитване, изпратено по електронната поща от Агенция Франс Прес до отдела за връзки на Twitter, генерира автоматизиран отговор под формата на емотикон.

Във вътрешния имейл Мъск разказва бруталното стесняване на цената на Twitter. Той споделя, че платформата е била изправена пред толкоз съществени финансови усложнения, че в един миг е била на ръба на банкрута.

" Тенденцията беше Twitter да губи към 3 милиарда $ годишно ", споделя Мъск в известие, оповестено на платформата.

Той цитира спад на приходите от 1,5 милиарда $ годишно и тежест по обслужването на дълга в размер на същата сума - което я оставя с " пари единствено за 4 месеца ".

Мъск, който е мажоритарен притежател на акциите на Twitter, добави просто: " Изключително тежко състояние ".

След това той съобщи, че защото рекламодателите - доста от които напуснаха платформата, откакто меркантилният милиардер я купи - в този момент стартират да се връщат, " наподобява, че ще излезем на облага " през второто тримесечие на годината.

Откакто пое контрола, Мъск внезапно редуцира заплатите на групата - от 7500 на по-малко от 2000 чиновници.

Мъск, който е и основен изпълнителен шеф на Tesla Inc. и на аерокосмическата група SpaceX, съобщи, че Twitter ще разреши на чиновниците на обществената мрежа да осребряват акции на всеки шест месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР