Според Украйна предложението на Русия хуманитарните коридори, които да отведат

...
Според Украйна предложението на Русия хуманитарните коридори, които да отведат
Коментари Харесай

Украйна: Предложението на Русия за коридори за евакуация, водещи към нея и Беларус, е „неморално“


Според Украйна предлагането на Русия филантропичните коридори, които да отведат бежанци до Беларус или Русия е " изцяло аморално ", написа Би Би Си, представена от бТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1936
„ Това са жители на Украйна, те би трябвало да имат право да се изтеглят на територията на Украйна ", съобщи представителят на украинския президент, представен от „ Ройтерс “.

По-рано през днешния ден съветската войска разгласи, че отваря филантропични коридори за евакуация на цивилни жители от Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения. Като тези коридори са отворени по персонално гледище на френския президент Еманюел Макрон.

Според картите, оповестени от РИА Новости, обаче коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще имат само кулоар, който води до Русия. Коридорите от Мариупол и Суми ще водят до други украински градове и до Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези, които желаят да изоставен Киев, ще могат да бъдат превозени по въздух до Русия, сподели министерството.

L`Élysée dément avoir demandé des couloirs humanitaires vers la Russie, contrairement à ce qu`affirme Moscou
— BFMTV (@BFMTV)
Последва и незабавна реакция от Франция, като френската национална телевизия BFMTV заяви, че Макрон отхвърля да е изискал филантропичните коридори да водят към Русия.

" Президентът нито е изискал, нито е получил коридори към Русия след диалога си с Владимир Путин. Това е още един метод Путин да прокара своя разказ и да каже, че точно украинците са агресорите и те са тези, които оферират леговище на всички ", обявиха от Елисейския замък пред малкия екран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР