Според украинския министър на отбраната Олексей Резников, Русия подготвя нова

...
Според украинския министър на отбраната Олексей Резников, Русия подготвя нова
Коментари Харесай

Ракетна атака в Краматорск, Русия подготвя настъпление на 24 февруари

Според украинския министър на защитата Олексей Резников, Русия приготвя нова офанзива против Украйна, която е допустимо да стартира на 24 февруари - първата годишнина от началото на войната. За евентуалната атака са мобилизирани минимум 500 хиляди души, твърди Резников.

През септември предходната година, Русия активизира 300 хиляди души, с цел да подсигурява " териториалната целокупност " на страната. Въпреки тежките сражения в Донбас и откакто през ноември предходната година украинците си върнаха Херсон, войната забави ход, разяснява Би Би Си.

За активиране на врага приказва и президентът Володимир Зеленски в среднощното си послание: " Наблюдава се активиране на окупаторите на фронта в източната част на страната. Ситуацията става по-тежка. Благодарен съм на нашите военни, които са подготвени за това, и показват издръжливостта, от която Украйна се нуждае. Устояхме твърдо през цялото това време - от февруари до февруари. В навечерието на годишнината, врагът се пробва да реализира най-малко нещо, с цел да покаже, че Русия има някакви шансове. При тези условия би трябвало да сме изключително единни, съсредоточени върху ползите на страната ни, да устоим. И аз имам вяра, че ще успеем ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР