Според украинските власти и сателитни кадри над 200 масови гроба,

...
Според украинските власти и сателитни кадри над 200 масови гроба,
Коментари Харесай

Над 200 масови гроба са открити край Мариупол?


Според украинските управляващи и сателитни фрагменти над 200 всеобщи гроба, в които може да са заровени до 9000 цивилни, са открити край Мариупол. Местните управляващи упрекнаха руснаците в геноцид.

Сателитни фотоси, оповестени от Maxar Technologies

Украинските управляващи настояват, че в град Мангуш, ситуиран покрай Мариупол, съветски бойци са погребали хиляди цивилни в всеобщи гробове.

Кметът Вадим Бойченко упрекна руснаците в геноцид и прикани интернационалната общественост да предприеме дейности, заяви градският съвет на Мариупол в Телеграм. В гроба могат да бъдат заровени до 9000 цивилни, се споделя в известието.

Maxar Technologies: всеобщите гробове са над 200

На нови сателитни фотоси, оповестени от Maxar Technologies, също се вижда нещо, което наподобява като гробище покрай Мангуш. Според Maxar Technologies става въпрос за повече от 200 всеобщи гроба.

Припомняйки за клането на към 34 000 евреи в Киев по време на Втората международна война, кметът Бойченко. " Тогава Хитлер умъртви евреи, роми и славяни. А в този момент Путин убива украинци. Той към този момент умъртви десетки хиляди цивилни в Мариупол ", сподели Бойченко, представен от градския съвет.

" Хюман Райтс Уоч ": Имаме доказателства за военни закононарушения в Буча

Правозащитната организация " Хюман Райтс Уоч " заяви, че е събрала доказателства за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в киевското предградие Буча.

Според отчет на организацията чиновници на ХРУ са документирали всеобщи изтезания, безразборна пукотевица по цивилни, отвличания и изтезания, както и потреблението на мини.

„ Почти всеки ъгъл на Буча е място на престъпление и се усеща като че ли гибелта е на всички места “, споделя служителят на ХРУ Ричард Уиър. Доказателствата сочат, че изтеглените съветски сили, окупирали Буча, “пренебрегват живота на цивилните и най-основните правила на военното право ”.

Над 400 тела на цивилни са открити в Буча

По време на следствието си чиновниците на организацията са разговаряли персонално с 32 поданици на града и по телефона с още петима. Събрани са доказателства на място, фотоси, видеоматериали и сателитни фрагменти.

Украинският прокурор Руслан Кравченко е дал информацията, че 278 тела, най-вече на цивилни, са били открити в Буча от изтеглянето на съветските сили на 31 март до 15 април. Впоследствие бяха открити още тела. В Буча са открити общо над 400 тела, някои с вързани ръце зад тила. Украинските секрети служби приказват за „ всеобщо ликвидиране “.

Русия отхвърля да има нещо общо със зверствата, въпреки сателитни фрагменти да демонстрират, че телата на жертвите са били там още по време на съветската окупация. В момента се организират интернационалните следствия.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР