Според учени от университета Хадаса в Йерусалим може да се

...
Според учени от университета Хадаса в Йерусалим може да се
Коментари Харесай

Животът наистина може да мине като на лента пред очите ви

Според учени от университета Хадаса в Йерусалим може да се окаже правилно, че хората при близко-до-смъртта прекарване виждат целия си живот като на лента. Но вместо да видят живота си в последователен ред като на кино участиците в проучването са видяли събитията от живота си като в безвремие.

“Нямаше линейна градация, имаше липса на времеви ограничавания. Събитията не бяха в пространството и времето и по тази причина въпросите, които нормално задаваме за техния ред, са невъзможни за отговаряне, ” е обяснил един от седемте участници в проучването.

“И миг, и хиляди години, и двете и никое едно от тях. Всичко стана едновременно, като че ли едни от моите събития в живота се случваха по едно и също време с всички други, макар, че моя човешки мозък ги разделяше на обособени и подредени събития. ”

Според учените тези прекарвания може би са свързани с тези дялове от мозъка, които са свързани със запазването на спомените като префронталния и париеталните кортекси.

“Според нас резултатите от проучването демонстрират, че визия от мемоари за действителния живот съществуват в когнитивната система като континуум и мога да бъдат “извикани ” в условия на краен психически и физиологически стрес, ” изясняват учените от екипа. 

Източник: Unexplained Mysteries  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР