Според учени от САЩ гладуването превключва регенеративния бутон на тялото

...
Според учени от САЩ гладуването превключва регенеративния бутон на тялото
Коментари Харесай

Учени: Тридневният пост може да регенерира цялата имунна система

Според учени от Съединени американски щати гладуването „ превключва регенеративния бутон ” на тялото и кара стволовите кафези да стартират да създават чисто нови бели кръвни телца, написа Агенция Франс Прес. Тридневният пост може да регенерира цялата имунна система, даже и при възрастни хора, откриха откривателите в изследване, което доста наблюдаващи описаха като „ извънреден пробив в науката ”.

Въпреки че диетите с недояждане са подложени на критика от експертите по храненето поради капацитета си да увредят здравето, изследването на Университета в Южна Калифорния, Съединени американски щати, допуска, че прекосяването на тялото в режим на апетит принуждава значимите стволови кафези, отговарящи за регенерацията на разнообразни видове кафези и тъкани, да стартират да създават бели кръвни телца. Те на собствен ред стартират да се борят с инфекциите. Процесът дава нови сили на цялата имунна система.

Според създателите на изследването то е изключително значимо за хората, страдащи от увреждания на имунната система, като да вземем за пример пациенти с онкозаболявания, които са на химиотерапия.

Новото изобретение може да докара и до лечения, които да оказват помощ на възрастни хора, чиято имунна система губи успеваемостта си с остаряването и за тях става по-трудно да се оправят даже с елементарни болести.
Инфо: обекти.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР