Според тях медийният сектор има много проблеми, които е добре

...
Според тях медийният сектор има много проблеми, които е добре
Коментари Харесай

АЕЖ иска оставката на Йорданов като председател на Комисията по култура и медии

Според тях медийният бранш има доста проблеми, които е добре да стартират да се вземат решение незабавно, а оставането на Тошко Йорданов отпред на комисията ще е спънка това да се случи.

От известието излиза наяве още, че митингът „ Спрете гаврата с медиите “, проведен от АЕЖ, ще се състои, макар отдръпването на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии.

„ Оттеглянето на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии е вярно, само че самата му номинация е следващо прекосяване на алената линия. Издигането му демонстрира, че има политици, които са подготвени на всичко, с цел да продължи медийната среда да затъва още и още, дезинформацията да господства, пропагандата да разколебава доверието в демокрацията и европейските полезности. Дезинформацията убива, дезинформацията ни прави по-бедни, дезинформацията ни лишава свободите “, пишат от АЕЖ.

Протестът ще бъде алегоричен: „ Събираме се в 18:30 ч. в петък от източната страна на Народното събрание, в градинката на Свети Климент Охридски (между Народното събрание и Софийския университет). Донесете плакати. На тях може да не написа нищо, защото, както се споделяше в оня остарял анекдот: " Протестирам с празен афиш, тъй като всичко е ясно ". Този анекдот към този момент е действителност в една европейска страна, а явно има политици, които работят той да стане действителност и тук. Но през днешния ден към момента имаме свободата да протестираме с плакати с надписи или с такива без и никой няма да ни арестува. Нека се възползваме “.

„ Асоциацията на европейските публицисти няма да толерира по никакъв метод език на омразата или обиди. Винаги би трябвало да внимаваме да не се трансформираме в това, против което протестираме “, се споделя още в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР