Според трима представители на отбраната Пентагонът подготвя подробен анализ и

...
Според трима представители на отбраната Пентагонът подготвя подробен анализ и
Коментари Харесай

САЩ анализират как могат да окажат дългосрочна подкрепа на украинската армия

Според трима представители на защитата Пентагонът приготвя обстоен разбор и създава способи за подкрепяне на украинската войска в средносрочен и дълготраен проект, в това число след края на войната с Русия, съобщи CNN.

Усилията се управляват от ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили и ще се основават на военната помощ в размер на милиарди долари, която Съединени американски щати предоставиха на Украйна след нахлуването на Русия през февруари.

Процесът е на ранен стадий и почитан чиновник на защитата съобщи, че той преглежда " бъдещето на украинските сили ", като се стреми да отговори на основни въпроси за това " какво има смисъл? " и " какво желаеме Украйна да стартира да има в средносрочен и дълготраен проект? " във връзка с военната поддръжка. Освен към сегашния спор, който се чака да бъде нескончаем, Съединени американски щати гледат най-малко към идващите пет години след края на войната.

Анализът се прави взаимно с украинците и в случай че бъде утвърден от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, това може да докара до бъдещи продажби на оръжие в продължение на години и до основаване на дълготрайна стратегия за военно образование от страна на Съединени американски щати. Тя ще бъде показана на Киев като оценка, само че ще даде ясна пътна карта, показваща по какъв начин Съединени американски щати считат, че би трябвало да развива военната си мощ.

Очаква се анализът " да бъде направен през идващия месец или два ", сподели висшият чиновник на защитата, като акцентира, че мнението на Украйна ще бъде от главно значение за крайния резултат. " Каква е тяхната тактика, какво желаят? " прибавиха те. Усилията ще се развиват непрестанно през идващите няколко месеца с смяната на бойното поле и напредването на украинските сили.

 Първоначалните старания могат да доведат до рекомендации за въоръжение и образование, според от военната тактика, която Украйна утвърди. Това в последна сметка би могло да удължи уговорката на Съединени американски щати и съдружниците им в Украйна за години напред посредством дълготрайни, многогодишни контракти за доставка на оръжие, които в началото биха могли да бъдат финализирани преди края на първия мандат на Байдън.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР