Според Световната здравна организация официалното определение за “здраве е “състояние

...
Според Световната здравна организация официалното определение за “здраве е “състояние
Коментари Харесай

Осем признака, че сте здрави, дори и да не мислите така

Според Световната здравна организация формалното определение за “здраве ” е “състояние на цялостно физическо, психическо и обществено благоденствие, а не просто неявяване на болест или кусур ”.
True Health Initiative е международно известна организация, която има различен метод към здравните проблеми. Нейната съществена цел е да понижи напрежението към въпросите, свързани със здравето. Лекарите, които работят за True Health Initiative, считат, че хората му обръщат прекомерно доста внимание, което води до появяването на меланхолия.
Ето 8 признака, които съгласно Синтия Гайер, лекар диетолог, член на True Health Initiative, демонстрират, че сте в положително здраве, даже и да не мислите по този начин:
1. Храните се, единствено когато сте гладни и не прекалявате с храната.
Ако не се храните с скука и по обвързване и не сте пристрастени към храната, вие сте в положително здраве. 
2. Диетата ви е здравословна.
Консумирате вкусна и разнообразна храна. Не се ограничавате единствено в ястие на пилешки гърди и зеленчуци, или назад, не прекалявате със сладкиши или нездравословна храна. 
3. Ядете толкоз колкото организмът ви желае.
Всеки човек има своите хранителни потребности. Няма единна формула във вселената, която може да пресметна тъкмо какъв брой калории ви трябват. Може да ядете доста малко или доста повече от другите хора и това да се смята за обикновено. Най-важно е да слушате тялото си и да се пробвате да разберете какво желае. Ако може да го постигнете, поздравления!

Първите три точки от листата може да се обединят в едно: храните се обикновено, не ядете прекомерно малко и не преяждате, приемате разнообразна храна и не сте захласнати от нея.
4. Може да изкачите високо стълбище, без да се задъхате.
 8 съществени болести, за които можем да разберем по ръцете си 8 съществени болести, за които можем да разберем по ръцете си
Ръцете разкриват доста за здравето ни. Вероятно не знаете, че дължината на пръстите, размерът на китката и даже силата на захвата могат д...
Това е значим знак, че тялото ви е в добра физическа форма. Нямате потребност от свръх сила и мощ или да упражнявате постоянно, с цел да изкачите едно стълбище. Ако не ви се коства, че умирате от отмалялост, вие сте в положително здраве и може умерено да правите ежедневните си задължения.
5. Изпитвате разнородни страсти - от горест до радостни безредици.
Психологическото здраве не значи, че сте супер оптимисти 24/7. Нормално е, понякога да се ядосвате, да се натъжавате, да се депресирате. Способността да изпитвате всички тези страсти е знак за положително психическо здраве. Но би трябвало да знаете, че нито едно от тези прочувствени положения не е непрекъснато.
6. Може да станете заран рано без тревога.
Не става въпрос за дните, когато би трябвало да станете в 6 часа сутринта. Ако сте с гъвкаво работно време и може да си поспите, само че ставате рано сами, имате здрав и пълностоен сън.
 От коя храна се пълнее най-вече? От коя храна се пълнее най-вече?
Според резултатите от изследване хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, в сравнение с, в случай че се хранят на открито,...
7. Не заспивате незабавно.
Да, има дни, когато заспивате сега, в който стигнете до леглото. Това е отлично, единствено да не се случва всеки ден. Според експертите от True Health Initiative естественият интервал на заспиване е от 10 до 20 минути. Това би трябвало да е спокоен и муден развой.
8. Имате задоволително сила за всичко, което вършиме.
Ако не ви се постанова да оцелявате в кръга “сън-храна-работа-сън ”, вие сте добре. Имате задоволително сила да вършите нещата, които обичате, да играете с детето, да се срещате с другари или да прекарвате повече време с домашните си любимци. 
Формулата е доста елементарна: в случай че се храните обикновено, спите добре, движите се денем, изпитвате страсти, имате сила, вие сте здрави и може умерено да изпълнявате ежедневните си отговорности.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР