Според Световната организация по алергии около 400 милиона души в

...
Според Световната организация по алергии около 400 милиона души в
Коментари Харесай

Как да изберем пречиствател на въздуха за човек, който страда от алергии


Според Световната организация по алергии към 400 милиона души в света страдат от алергичен ринит. Реакциите се развиват при поемане на алергени, в това число: пъстър прашец, акари, пърхот на домашни любимци. Основните аргументи са: сезонен разцвет на дърветата, градски метод на живот на закрито, хигиенични проблеми и самостоятелни реакции на организма.

Особено рисков за страдащите от алергии е пролетно-летният интервал на разцвет от май доникъде на юли. Как да се подготвим и в случай че не да се предпазим, то най-малко да сведем до най-малко рисковете от алергични реакции?

Едно от най-ефективните средства за предварителна защита е изключването на контакт с алергена. Въпреки че имаме малко въздействие върху околната среда, актуалните устройства идват на помощ вкъщи и в офиса - потреблението на пречиствател на въздуха може доста да облекчи признаците на алергия, като унищожава алергените в стаята: домашен прахуляк, акари, прашец, попаднал в стаята от прозорец или върху облекла, животинска четина. Как се случва това и за какво работата на пречиствателя на въздуха има подобен резултат?

HEPA филтри

HEPA филтърът се състои от няколко пласта разнообразни филтърни материали, през които минава въздух, оставяйки след себе си замърсяващите частици. Технологията три в едно HEPA, употребена в пречиствателите на въздух AENO , употребява голям брой пластове от специфични субмикронни стъклени нишки за хващане на частици с разнообразни размери и генезис. Външният предфилтър улавя прахуляк и косми на животни. HEPA ви разрешава да улавяте до 99,95% от най-малките частици с размер до 0,3 микрона - прахуляк, пъстър прашец, плесен и бактерии, обезврежда дима и неговата миризма.
 Снимка 577948

Пречиствателите на въздух AENO също разполагат с елементарен за схващане сензорен екран с подсветка и знак за промяна на филтъра, тъй че потребителят може елементарно да разбере по кое време HEPA филтърът би трябвало да бъде заменен.

UV лампи

UV-C е един от трите типа ултравиолетови лъчи, употребявани за филтриране на въздуха. Сноп ултравиолетова светлина минава през струята въздух преминаваща през пречиствателя и обезврежда нездравословните и патогенни микроорганизми - бактерии, плесени и гъбички. Под въздействието на ултравиолетовите лъчи тяхната ДНК се унищожава.

Съвременните устройства употребяват лампи с меко ултравиолетово излъчване, което не е рисково нито за хората, нито за животните. Например, всички пречистватели на въздух AENO употребяват ултравиолетово излъчване вид C за безвредна стерилизация и надеждно разчистване на пространството. Лампата е инсталирана вътре и не отделя озон. Това подсигурява сигурността на приложимост в наличието на хора.

Йонизация

В жилища, офиси и съвременни селски къщи доста домашен уреди непрекъснато работят и излъчват позитивно заредени йони - катиони. Това се отразява на качеството на въздуха, като евентуално се отразява отрицателно на човешкото богатство и здраве. Такъв отрицателен микроклимат вкъщи или в офиса може да предизвика главоболие, мигрена, унесеност, разпръскване и, несъмнено, обостряне на алергичните реакции на общия декор. Този проблем може да бъде решен посредством пречиствател на въздуха с йонизация.
 Снимка 577947

Първо, въздухът се пречиства от UV лампа и минава през HEPA филтър и едвам по-късно се насища с йони.

Йонизацията е развой на обособяване на електрон от молекула или атом, по време на който в действителност се образуват две частици с друг заряд: негативен и позитивен.

Всички модели пречистватели на въздух от марката AENO могат да се оправят с алергените, да облекчат и даже да облекчат признаците на алергия . Двата модела AENO AP2S и AENO AP1S имат интелигентно дистанционно управление посредством мобилно приложение .
 Снимка 577949

Това прави потребителското преживяване по-удобно и прелестно. За дистанционно управление от вашия телефон просто изтеглете и инсталирайте безплатното приложение AENO за Android или iOS и свържете устройството посредством Wi-Fi.

Пречиствателите на въздуха също са оборудвани със датчици за качество на въздуха, които наблюдават равнищата на замърсяване на закрито и навън въз основа на геолокацията. Тази информация е изключително потребна за страдащите от алергия, с цел да проследят качеството на въздуха и по какъв начин то се отразява на тяхното богатство.

Пълната гама артикули на AENO са към този момент в комерсиалната мрежа и могат да бъдат открити от, и.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР