Според статистиката всяко второ дете страда от една от разновидностите

...
Според статистиката всяко второ дете страда от една от разновидностите
Коментари Харесай

7 признака издават стреса

Според статистиката всяко второ дете страда от една от разновидностите на стрес.Той е неизменима част от нашия живот. И за детето също. Дори в сполучливите фамилии настава интервал, когато то претърпява първата дълга разлъка с майка си, смяна в режима и нормалния метод на живот (при потегляне на детска градина), промяна на жилище. По това време то е подложено на непрекъснат стрес, тъй като е насила да употребява всичките си адаптивни качества.
Важно е родителите да знаят, че с цел да възникне стресова обстановка, не е наложително да се случи нещо неприятно. Стресът се предизвика освен от компликации, само че и от ярки, позитивни събития, изясняват експерти на Parents.
Опасни фактори за продължителен стрес могат да бъдат постоянни спорове в фамилията, с връстници, разлъка с обичани членове на фамилията и другари, чести премествания...
Децата от всички възрасти, които прекарват прекалено много време с джаджи, постоянно имат проблеми с вниманието, концентрацията и паметта.

7 аргументи да консултирате детето с доктор:

- раздразнителност и експанзия, проявяващи се в чести експлоадирания и неприятно поведение;

- тревога и необосновани страхове;

- отмалялост, нарушено внимание и памет, които основават компликации в ученето;

- изолираност, проблеми в общуването с връстници и възрастни;

-  недоволства ог разрично естество. Често на фона на стрес се появяват коремна болежка, гадене, загуба на вкус, главоболие, склонност към настинки;

- нарушавания на съня, мъчно и дълготрайно заспиване, събуждания през нощта, кошмари. Детето може да вика или да приказва в съня си, да спи лошо;

- регресия. Загуба или утежняване на добитите умения, нехарактерни за възрастта привички (гризане на нокти или на химикалката)

Как да се оправим?
Болки в корема, главоболие, промени в апетита и понижен имунитет са постоянно срещани соматични спътници на напрежението. Следователно лекуването изисква сложни ограничения. Една от главните характерности на напрежението е способността му да се натрупва. И когато е повече денем, той продължава да въздейства на съня през нощта.
В същото време научните проучвания споделят, че другите етапи на съня са виновни за психическото и физическото възобновяване. По време на бездънен сън, присъщ за " бавната " фаза, се следи деен физически напредък и създаване на мускулна тъкан. През етапа на " REM " сън мозъкът усвоява и провежда информацията, получена денем, възвръща умствената сила. В резултат на това пълноценният сън без нощни събуждания и кошмари подкрепя както психическото, по този начин и физическото развиване на детето. Затова го назовават ​​най-доброто лекарство против напрежението.
Но, за са спи детето умерено и да може да се възвърне, би трябвало да се оправим и да премахнем факторите, които предизвикват напрежението.
Ако обстановката не може да бъде решена от родителите, тогава е по-добре те са потърсят експерт.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР