Според статистика, публикувана от Международното дружество по естетична и пластична

...
Според статистика, публикувана от Международното дружество по естетична и пластична
Коментари Харесай

Как да стегнем лицето и шията без пари: Кокосовото масло, содата и краставиците са като ботокс от природата

Според статистика, оповестена от Международното сдружение по естетична и пластична хирургия, през 2017 година 17 милиона дами са употребявали ботокс, с цел да поправят увисналата кожа на лицето и шията си. Макар ботоксът да е един елементарен излаз от стареенето за хората, които може да си го разрешат, има и доста естествени способи, с които да се отървете от увисналата кожа.

Редовната консумация на захар предизвика развой в храносмилателната система, наименуван гликация. В момента гликацията се смята за водеща причина за ускореното остаряване на кожата, тъй като въздейства на колагена и на фибрите на еластана. Това води до по-голямо провисване на кожата и появяването на бръчки. Когато премахнете захарта, производството на колаген ще бъде още веднъж уравновесено и кожата и тялото ви ще бъдат мощни и хидратирани.

Максималното количество захар, от което вашето тяло се нуждае, без да навреди на здравето, са 6 ч.л. на ден. Но имайте поради, че съвсем цялата храна, която ядем, може да съдържа захар, тъй че е значимо да я избягвате със утринното кафе или чай.

Кокосовото масло е най-хубавото овлажняващо средство. Благодарение на своята консистенция то запълва порите и бръчките, които са почнали да се появяват, поддържайки кожата гладка и хидратирана. Може да нанесете малко количество кокосово масло върху кожата заран и да удвоите количеството през нощта тъкмо преди лягане. Важно е да купувате единствено органично кокосово масло, което не е дезодорирано или третирано по някакъв метод. Никога не си лягайте с грим, тъй като той се всмуква през порите. Тъй като множеството козметични артикули съдържат химикали, това в допълнение способства за окислителния стрес, на който клетките са подложени всекидневно. Важно е да употребявате почистващ препарат на водна основа и по-късно да отмиете с малко студена вода, с цел да помогнете на порите да се затворят. Не използвайте скраб за лице вечер, а почистващ препарат един път или два пъти седмично, с цел да избегнете раздразнение на кожата.

Краставиците и сокът им вършат чудеса, когато става дума за грижа за кожата. Те са богати на силициев диоксид, който е главен съставен елемент за хубавичко кожна тъкан, и на аскорбинова киселина, която може да предотврати задържането на вода в кожата. Когато се ползват локално, краставиците може да извлекат отрови от порите на кожата и да стегнат колагена под нея. Вземете 1 краставица, обелете и нарежете на дребни късчета. Смелете ги на сок. След това прецедете и разделете течността от пулпата. Измийте лицето си с мицеларна вода. Напоете памучен тампон в сока от краставици и нанесете върху лицето, шията и гърдите. Оставете 20 минути, или до момента в който изсъхне. Измийте лицето си със студена вода и подсушете леко със суха забрадка. Правете това два пъти седмично.

Както кокосовото масло, по този начин и содата за самун имат огромни преимущества в битката против стареене. Напълнете 1/4 буркан с кокосово масло. Добавете 3 супени лъжици сода за самун и разбъркайте добре, до момента в който стане паста. Сутрин масажирайте лицето и шията си с 1 ч.л. от сместа за 1-2 минути, само че избягвайте деликатната област към очите. Оставете маската за 10 минути, по-късно измийте със студена вода. Правете това два пъти седмично.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР