Според скорошно изследване на общественото мнение в Русия едва всеки

...
Според скорошно изследване на общественото мнение в Русия едва всеки
Коментари Харесай

Вредно ли е вегетарианството?

Според скорошно проучване на публичното мнение в Русия едвам всеки пети интервюиран счита, че отводът от месо е потребен. Болшинството са възрастни хора, до момента в който младите декларират, че той вреди на организма.

Вегетарианското меню в последно време стана знаме на гневни фанатични проповедници и разми доводите на стремящите се към здравословен метод на живот.

Питагор бил първият, само че въпреки всичко е хапвал мръвки

Доскоро битуваше мнението, че древногръцкият мъдрец, математик и мистик, основател на религиозно-философска школа, е първият вегетарианец. Дълго време терминът Питагорова диета означаваше метод на хранене, учреден извънредно на растителна храна. Диоген Лаерски обаче написа, че Питагор рядко ядял риба и се въздържал единствено от бикове за оран и от овце, само че останалите животни участвали в менюто му.

Други известни последователи на вегетарианството са Леонардо да Винчи и Адолф Хитлер. Бенджамин Франклин също не ядял месо, само че когато станал президент на Америка, се върнал към смесеното хранене.

Библията на веганите

Веганството като философия възприема индивида по напълно различен метод, изключително в класиката Sapiens на израелския гей веган Ювал Ноа Харари. Нормалният човек би изпаднал в шок от прочувствените детайлности, с които създателят разказва страданията на кокошките или свинете във „ фабриките на гибелта ”, които са построили за тях отвратителните плюскачи на месо. С непредвидена за израелец благосклонност създателят разсъждава за Хитлер, който, представете си, бил „ постепенен хуманист ”, който се грижел за възстановяване на човечеството, само че погрешно е мислел, че расата е причина за всичко. Създава се чувството, че ужасният австрийски веган е трябвало да строи газови камери не за евреите, а за месоядците. Където участва веганството, участват антихуманизъм и неговите радикални пропагандатори, които не са виждали нито един тигър вегетарианец.

Момиче убива родителите си поради пасхалното агне

Италианско момиче заколва майка си и татко си, с цел да избави коледното агне. Неустойчивата душeвност експертите отдават на прояви на шизофрения, към която някои даже причисляват феминизма и крайния блян към здравословен метод на живот.

 37-2

Как е станала нещастието? В Италия да се заколи агне за Коледа е антична традиция, каквато е и пуйката в Америка или особено угояваният шопар в България. Но сектантската агитация трансформира мирната празнична вечеря в ужасна драма.

Родителите очевидно не са дооценили увлечението на щерка си към концепциите на строгото веганство, т.е. цялостен отвод от скотски артикули по съображения за „ хуманно отношение към животните ”. Точно това объркало неуравновесеното момиче и то решило, че по християнски се грижи за почтените.

Когато бащата се отправил да заколи агнето, щерка му го последвала. Тя го блъснала с секира и се върнала у дома, като оставила оръжието да стърчи от безжизненото тяло на родителя си. В кухнята нападнала майка си и й нанесла 12 удара с нож. На престъпния психолог момичето обяснило, че желало да избави почтен живот и с това да попадне в Царството небесно.

Поведението на килърката я причислява към тоталитарните секти, които мнозина свързват с антихристиянското нахлуване в актуалния свят.

Най-голямата заплаха е, че за разлика от многочислените сатанизми, атеизми и окултизми, модерното веганство манипулира с понятия като съчувствие и жалостивост към почтените животни – да си напомним нападателните грозни прояви на „ мирните ” пърформънси в центъра на София.

Трагедията в италианското семейство разкрива същинската същина на веганството – тоталитарното обучение измества индивида от центъра на мирозданието и слага там животните. Човекът към този момент не е най-висшето създание на земята, а надали не най-низш, нарушител, тъй като яде месо.

„ Нито в случай че ядем, печелим, нито в случай че не ядем, губим “

Повечето от нас считат, че постят, щом не ядат месо и мляко. Грешим – месото не е духовно непълноценно спрямо копъра и щом го ядем, нашата праведност понижава. Такива възгледи съществуват, само че нямат християнски генезис. „ Храната не ни доближава към Бога, тъй като, нито в случай че ядем, печелим, нито в случай че не ядем, губим “ (1 Кор. 8:8). Свети Йоан Златоуст изяснява замяната на месото с риба с това, че тя просто е по-евтина, а не с някакво по-висше духовно положение на рибешката плът.

 37-3

Хранителният пост е един от детайлите за подготовка на духа и волята. Само по себе си ограничението от храна, без всичко останало, няма никаква мощ и никакъв смисъл. Без нравствен живот постът се трансформира в безсмислено и безпощадно занятие.

Вегетарианската експанзия етикетира месоядците, нарушавайки правото им на персонален избор. Дори има общество, което се обърна към Светия Синод да жигосах „ кървавите жертвоприношения ” по Великден. Това към този момент е прекомерно – дребна група хора нахалства да постанова правила на Църквата.

Вегетарианците и суровоядците са смирени, кротки хора, одобряват нашия персонален избор да ядем агне на Гергьовден, без да ни одобряват като зли хора, убийци на беззащитни създания.

За страдание, новата вълна от псевдовегани, сходно на гей парадите, посредством отвратителните пърформънси и викания против месоядците нападателно се пробва да ни наложи непознати правила на живот. Парадоксът е очевиден – вегани с дълбока ненавист към другите. Да, отлично е яденето на семена от чиа, киноа, просо и всякакви треви, благоговеенето пред спирулината и гречката. Обаче не посягайте на Библията, не я тълкувайте безсистемно, не подкопавайте традициите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР