Според съобщение на ливанската агенция AMN, бойци от спецподразделение на

...
Според съобщение на ливанската агенция AMN, бойци от спецподразделение на
Коментари Харесай

Рейд в Алепо: „Ловци на танкове” причакали колона на терористите

Според известие на ливанската организация AMN, бойци от спецподразделение на сирийската войска съумяло сполучливо да нападна колона на терористите на следена от тях територия. Медията разгласява публикация под заглавие „ Сирийската войска разруши колона на Ал-Кайда в ослепителен противотанков рейд ”. Арабското издание оповестява, че особено основана противотанкова група в САА направила в полупустинна околност в южната част на провинция Алепо засада на ескорт от техника джихадистки, влизащи в състава на Ал-Кайда. Най-вероятно става дума за „ Хайят Тахрир аш-Шам” (Джебхат ан-Нусра).

В резултат на нападението са унищожени три транспортни средства на терористите, две от които били пикапи с картечници огромен диаметър, както и да унищожават над 10 джихадисти.

Изданието отбелязва, че акцията на сирийския спецназ била осъществена по време, когато линията на прикосновение на враждуващите страни се намирала в несигурно положение. Сега проправителствените сили са принудени да се борят с джихадистите за преодоляване на на основни населено място в провинция Алепо.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР