Според Русия, целта на САЩ била да се подкопае споразумението

...
Според Русия, целта на САЩ била да се подкопае споразумението
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ да не се месят в работите на Иран

Според Русия, задачата на Съединени американски щати била да се подкопае съглашението за ограничение на иранската нуклеарна стратегия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ставащото в Иран е негова вътрешна работа, която притегля вниманието на интернационалната общественост. Но макар множеството опити да бъде изопачена същността на събитията, аз съм убеден, че нашият комшия - другарска страна, ще успее да преодолее сегашните компликации и да излезе от този интервал по-укрепнала и като благонадежден сътрудник при решаването на разнообразни проблеми, в това число и на тези, които са свързани с по-нататъшното осъществяване (на нуклеарното споразумение) ", сподели заместник-външният министър Сергей Рябков, представен от ТАСС.

Русия счита предлагането на Съединени американски щати за изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на размириците в Иран, за пагубно и нездравословно, добави Рябков, представен от Ройтерс.

"Не виждаме каква роля може да играе Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в този проблем ", акцентира съветският заместник-външен министър.

"Вътрешните работи на Иран нямат нищо общо с ролята на Съвета за сигурност ", която е поддържането на интернационалния мир и сигурност, съобщи Рябков.

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи тази седмица, че Вашингтон желае изключителни съвещания за Иран както в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, по този начин и в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР