Според родни експерти основната причина българите да са най-болни в

...
Според родни експерти основната причина българите да са най-болни в
Коментари Харесай

Млечните продукти неусетно разболяха българина

Според родни специалисти главната причина българите да са най-болни в Европа се корени в храната и метода, по който се храним в последните години. Традиционно човешкият организъм е естествено мощен, само че когато е заставен да се бори и да се оправя с от ден на ден отпадни артикули, той отслабва и в телата ни стартират да виреят заболявания.

От друга страна, когато дадем късмет на организма да се пречисти и не го натоварваме прекомерно, той може да се избави от основаната в него токсична среда. По този метод може да се подтиква имунната система и в него да стартира засиленото произвеждане на левкоцити и антитела, които да се оправят с нездравословните микрооганизми, виреещи в телата ни.

 Постни храни

В предишното българският народ е имал, без да знае, дейно средство за битка с образуването на токсична среда в организма. Това са постите. Неслучайно в календара има четири огромни поста, в които не се употребява животинска храна – най-големият източник на отпадни артикули в организма.

Според изследвания преди всичко измежду храните, затормозяващи организма, са млечните артикули. Те пречат на имунната система. Натоварват сливици, лимфни възли, коремни органи. Противно на публикуваното мнение, българите не са се хранили главно с мляко. Повече от 200 дни в годината този артикул е бил неразрешен от постите.

 Прясно мляко

Млякото и млечните артикули са преди всичко в образуването на слуз, в която съвършено виреят микроби. И когато ние консумираме повече мляко и млечни артикули, рискът тъкмо от простудни болести и вируси е доста, доста по-голям. Когато непрестанно боледуваме от такива болести, причина за това може да се търси преди всичко в кравето мляко, което е неестествено за индивида, тъй като в него има този алергизиращ белтък – казеин.

И другият фактор са тестените артикули, модифицирани софтуерно от бяло брашно. Така че тези два фактора най-много водят до непотребна слуз, която се отделя през лигавицата и е хранителна среда за микроби. Оттам вторично се образуват катари на горни дихателни пътища и разнообразни други инфекции.

 Селски самун

Така че точно националната традиция, която през днешния ден все по-малко съблюдаваме, може да ни помогне да бъдем по-здрави. Ако премахнем животинските артикули и останем на повече растителна храна – плодове, зеленчуци, семена, в частност ядки като орехи, бадем, лешник, лющен слънчоглед, организмът включва своите защитни механизми и бързо изхвърля животинските боклуци, които го разболяват. През бъбреци, вътрешности и кожа той се освобождава от отпадни артикули, в които вторично виреят микроби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР