Според разузнаването е съобщило за това в парламента на 6

...
Според разузнаването е съобщило за това в парламента на 6
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германското разузнаване е прихванало разговори за убийствата на цивилни в Буча

Според разузнаването е съобщило за това в Народното събрание на 6 април. Сред материалите на отчета са показани няколко записа на прихванати връзки. И по този начин, в един от разговорите военните разискват убийството на велосипедист, в друго радио известие мъж споделя, че боецът първо би трябвало да бъде разпитан и по-късно убит.

Прихванатите диалози също по този начин допускат, че убийствата може да са осъществени и в други окупирани от Русия региони, в това число в покрайнините на Мариупол, който е под блокада от няколко седмици.

Германското разузнаване заключи, че убийствата на цивилни не са случайност или самодейност на някои военни. Те, съгласно спецслужбата, биха могли да бъдат част от „ ясна тактика “ за „ заплашване на цивилното население и угнетяване на съпротивата “, като в това могат да вземат участие наемници от съветското ЧВК „ Вагнер “. Предполага се, че те са изиграли водеща роля в зверствата. Известно е, че групата е направила сходни зверства в Сирия. Някои очевидци описват, че в Буча е имало чеченски елементи.

Според източници, осведомени с аудиозаписа, в него войските са говорили за зверствата, като че ли просто разискват ежедневния си живот. Това демонстрира, че убийството на цивилни се е трансформирало в общоприет детайл от съветската военна активност, евентуално даже част от по-широка тактика. Целта е да се всява боязън измежду цивилното население и по този метод да се понижи волята за опозиция.

Der Spiegel научи, че някои от записите демонстрират, че произшествия като тези в Буча са се случвали и другаде. Съобщава се, че има индикации за евентуални зверства в региона към Мариупол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР