Според психолозите с натрупването на житейски опит осъзнаваме все по-бързо

...
Според психолозите с натрупването на житейски опит осъзнаваме все по-бързо
Коментари Харесай

Ако правите тези неща, трябва да смените работата незабавно

Според психолозите с натрупването на житейски опит осъзнаваме все по-бързо и ясно какво е призванието ни, учим се да разграничаваме мощните и слабите си страни, само че и сме склонни да демонстрираме по-висока непоносимост, в случай че специалността не ни удовлетворява. Проверете себе си и в случай че ви се коства, че множеството от точките, изброени по-долу, са писани за вас – евентуално е време да помислите за ново работно място през новата година.

1. Постоянно сте изтощени

Мъчи ви хронична отмалялост и непрекъснато се чувствате на финала на силите си, а интензивността и продуктивността ви са ниски. Ако работите в действителност доста (и това е обикновено за края на годината) – няма нищо извънредно, написа mila.bg. Но в случай че не се преработвате изключително, а в края на работния ден се чувствате като парцал – нещо не е наред.

2. Не ви се върви на работа

Нямате кой знае какви проблеми с шефа и сътрудниците, само че всеки понеделник ви коства голямо изпитание да се накарате да отидете на работа. И го вършиме единствено поради заплатата.

3. Скучно ви е

Каквото и да вършиме в офиса, не ви е забавно. Работата не ви носи нито наслаждение, нито задоволство. Не ви пука изключително какво се случва с резултатите от вашия труд. За изобретателните решения от дълго време сте не запомнили, детайлите не ви интересуват. Накратко - работите, с цел да отбиете номера.

4. Липса на мотивация

Не виждате смисъл всяка заран да излизате от вкъщи си и да отивате на работа, а заплатата също е престанала да бъде мотивация. Това е изцяло обикновено – колкото и висока да е заплатата, тя не може задълго да бъде единствена мотивация. Задайте си следните въпроси: „ За какво ми е тази работа ”, „ Каква е полезността й персонално за мен ”, „ Каква изгода носи тя на близките ”. Ако нито един от въпросите няма явен отговор, може би точно това е повода за умората, скуката и ужаса от понеделниците.

5. Борите се със себе си

Трудно ви е да отговорите на въпроса „ Кой съм аз ” в подтекста на обкръжаващата ви среда. Това се случва, когато човек вижда себе си по един метод, а би трябвало да се демонстрира по различен. Например виждате себе си като креативна персона, а работите монотонна административна работа. Това поражда бездънен личностен спор, в който няма общ знаменател сред мечтаното аз и действителното аз.

6. Не вие сте избрали работата си

За страдание доста постоянно родителите упорстват за правист или доктор в фамилията. Постоянното чуване на „ би трябвало ” води до неумение за схващане на личните потребности и стремежи. А това е най-прекият път към непрестанно незадоволство.

7. Осъзнавате, че сте способни на повече

Разбирате, че можете повече, по-бързо, по-добре – че капацитетът ви остава не до дъно осъществен. За да излезете от тази обстановка, пробвайте да си визиите мечтаното работно място с най-дребните елементи. Това упражнение ще ви помогне да разберете какво тъкмо желаете – и да започнете да го търсите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР