Според проучванията върху сънищата всички гръбначни животни сънуват. Сънува дори

...
Според проучванията върху сънищата всички гръбначни животни сънуват. Сънува дори
Коментари Харесай

Сънуват ли бебетата

Според изследванията върху сънищата всички гръбначни животни сънуват. Сънува даже плодовата муха. Сложни сънища имат и домашните ни любимци - кучета и котета - дребни и възрастни, и запомнят своите сънища.

Затова е изцяло естествено човешките бебета също да сънуват. Сънуваме по време на REM съня, а е открито, че бебетата прекарват половината от съня си във фаза REM, до момента в който един възрастен прекарва към четвърт от времето във етапа на бързо придвижване на очите. Това на процедура значи, че бебето сънува два пъти повече от възрастния.

През първите седмици от живота на дребния човек на родителите му им е мъчно да се наспят, тъй като бебето непрекъснато се буди. То има доста повече благоприятни условия за сънуване и другите сънища се отразяват на положението му.

Интересен е въпросът какво сънува едно бебе

Тъй като в тази възраст дребните не могат да приказват, се допуска, че сънищата им са лишени от звуци. Най-вероятно това са поредици от картини, светлини, без разговор или някаква форма на диалог.

Това обаче не значи, че сънищата на новороденото са без значение. Те му оказват помощ да построи връзки, които по-късно развиват говорните му умения. Така че това е познавателен развой, който оказва помощ по-късно да се развият качества за образно и пространствено показване на нещата.

Докато този развой се случва, бебето няма време да сънува шарените си играчки или това, което е изживяло денем, това е развой, който се случва на по-късен стадий в живота.

 Какво сънуват бебетата

Кошмарите съпътстват съня на възрастните и въпросът дали бебето сънува също кошмари, занимава родителите. Установено е, че бебето няма развито възприятие на боязън до към 2-3 -годишна възраст, с изключение на страха от непознати, което навежда на заключението, че новородените нямат кошмари насън. Ако бебето е неспокойно насън, това евентуално се дължи на физиологически аргументи - апетит, болежка, жадност, несъразмерна топлота и други.

Ако бебето спи неспокойно и постоянно се буди, би трябвало да се премислят от родителите му изискванията за сън. Добрите привички са причина за спокоен сън. Конкретното положение на детето е определящо за качеството на съня му.

Ако му никнат зъби, в случай че е болно или има друга отрицателна причина, тя се отразява на съня. Най-често тези трудности минават и детето се напасва към тях, само че в случай че не успее, се постанова да му се обърне внимание, да се успокои, с цел да заспи.

Вижте какво значи, в случай че сънувате двойка гълъби и специфичното пояснение на тези цифри в съня.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР