Според проучванията при трима от десет човека, кучетата предизвикват остри

...
Според проучванията при трима от десет човека, кучетата предизвикват остри
Коментари Харесай

10 породи кучета, подходящи за хора с алергии

Според изследванията при трима от 10 индивида, кучетата провокират остри алергични реакции. Мнението на ветеринарните лекари е, че с изключение на кучешката четина, други причинители на алергии са кучешкият пърхот и кучешката слюнка.

Алергията обаче не трябва да ви отхвърля от желанието ви да се сдобиете с куче. Напротив! Просто би трябвало да подберете деликатно породата. И два съвета от нас: помислете хубаво дали ще можете да се грижите добре за домашния си любим и проверете първо приютите за бездомни кучета. Там също се намират изоставени породисти кучета. А и какво по-хубаво от това да дадеш обич и дом на животно, на което те към този момент са били отнети.

1. Бедлингтън териер

A post shared by Bedlington Terrier Dog (@bedlingtonterrierdog)

Тези кучета са положителни пазачи. Те наподобяват доста на дребни агнета и са покрити с къдрава, плътна четина. Тя не линее, което е целесъобразно при хора с алергии. Но за сметка на това, тази четина изисква доста и комплицирана поддръжка.

2. Ирландски воден шпаньол

A post shared by Irish Water Spaniel America (@iwsamerica)

Тази порода е една от редките в света. Приличат на пудели, извънредно другарски настроени към децата и лоялни. Козината им е двуслойна, гъста и доста къдрава, което пречи на мърсотията и пърхота да излязат от нея.

3. Басенджи

A post shared by Basenji Mentor & Training NYC (@basenjinyc)

Тези забавни кучета са познати от дълбока античност. Много чистоплътни и добродушни. Козината им е къса, гладка и мека като коприна. Освен това не излъчва никакъв мирис и не пада.

4. Бишон фризе или Френска болонка

A post shared by BishonFriseLover-Macedonia (@bishonfriselovermacedonia)

Дружелюбни кучета, обичащи децата. Козината им е гъста, къдрава и наложително бяла. Изисква особена поддръжка, само че не излъчва миризма. Освен това те не сменят козината си.

5. Афганска хрътка

A post shared by Afghan hound community (@afghanhoundclub)

Красотата и козината на това куче няма по какъв начин да ви остави безразлични. Не са подобаващи за фамилии с дребни деца, тъй като обичат спокойствието. Козината им има същото pH като човешкия косъм, което ги прави подобаващи за хора с алергии. Но тази четина изисква характерни и непрекъснати грижи.

6. Малтийска болонка

A post shared by Maltese Dogs (@maltese__dogs_)

Тези дребни кученца имат дълга и забавна история. Козината им е бяла, права и не би трябвало да се подстригва късо. Тя е хипоалергична и тъкмо по тази причина те са подобаващи за хора с алергии.

7. Афенпинчер

A post shared by Lenny The Affenpinscher (@affenpinscherlenny)

В превод от немски името им значи “маймунски пинчер ”. Те са дребни, занимателни и елементарно се привързват към стопаните си. Козината им е къса, с изключение на на главата, пораства постепенно и не пада.

8. Пудел

A post shared by Poodle Dog Lovers (@poodledoglovers)

Запазената марка на тези кучета е козината им – мощно къдрава и гъста. Изисква поддръжка от експерт. Рядко страдат от пърхот и не излъчват мощна миризма. Те са игриви, доброжелателни и са подобаващи за фамилии с деца.

9. Самоед

A post shared by Fluffy Samoyed Dogs (@samoyedpage)

Те са положителни, обществени и игриви. Козината им е бяла, гъста и дълга, само че не изисква специфична поддръжка. Тя не би трябвало да се подстригва и да се къпе, тъй като има функционалността да се самопочиства посредством специфични мазнини, отделяни от тялото на кучето. Не излъчва миризма и е хипоалергенна, само че при промяната ѝ отделя големи количества косми.

10. Ши-тцу

A post shared by Ши-тцу есть?!-Бери второго!!!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР