Според проучване японците живеят по-дълго от хората в другите страни

...
Според проучване японците живеят по-дълго от хората в другите страни
Коментари Харесай

С тези шест тайни японците постигат дълголетие

Според изследване японците живеят по-дълго от хората в другите страни по света. Средната дълготрайност на живота в Япония е към 85.3 години. За съпоставяне, американците, приблизително, живеят до 80 години, а българите 74,8 години.

Какво можем да подобрим в метода си на живот, с цел да живеем по дълго? Какво можем да научим от страната на изгряващото слънце?

1. Традиционните японски ястия са здравословни и уравновесени

Типичната японска кухня има високо наличие на зърнени култури и зеленчуци. Хората там не ядат толкоз доста алено месо, колкото в Съединени американски щати или Европа. В аленото месо има доста повече холестерол, в сравнение с има в рибното месо. Това е причина за приемане на сърдечни болести, инфаркти и инсулти.

Също по този начин, японците не ядат доста млечни артикули. Те са източник на наситени мазнини, които могат да допринесат за сърдечно-съдови болести, диабет и алцхаймер. За сметка на това те пият доста зелен чай вместо кафе – това е чест банкет на по този начин потребните антиоксиданти.



2. Японците прекарват доста време със фамилията

Грижата за по-възрастните членове на фамилията и помощта в къщата е значима традиция в Япония. Там има и фамилии с доста генерации, което значи, че 2 или повече поколения могат да живеят в едно домакинство. Следователно е безусловно обикновено да живеете с цялото си семейство. Това може да бъде огромен психически подтик за по-възрастните хора, подканвайки ги да се любуват на времето, което имат със фамилията си.



3. Икигай - повода да се събуждаш всеки ден

Икигай безусловно значи "причина за това да бъдеш ". Това е концепцията за посока или цел в живота. Тази концепция се е зародила в Япония и в този момент набира известност в международен мащаб. Японският психолог Мичико Кумано разказва икигай като отдаденост на нещата, на които човек се радва и на възприятието за достижение и задоволство.

Изследователи от университета Тохоку откриват, че хората, които знаят за и практикуват икигай, имат понижен риск от сърдечни болести и живеят по-дълго.



4. Япония имат извънредно добра персонална хигиена

Япония има репутацията на една от най-чистите народи в света. Това може ясно да се забележи като се направи информация на броя хора, които страдат от язва в Япония и на тези с язва в Европа. И не е належащо да се потвърждава, че чистотата води до положително здраве.

Не във всяка страна е културна норма да си миете ръцете и да си взимате душ всеки ден. Въпреки това поддържането на добра хигиена ще ви помогне да избегнете заболявания (особено когато сте възрастни) и може да ви защищити от разнородни грипове.



5. Японците употребяват метода "харахи бу ", с цел да се избегнат преяждането

Харахи бу значи "Яжте, до момента в който не сте цялостен 8 от 10 елементи. Това е философията на Конфуциан, който учи човек да се заобикаля преяждането и да яде, до момента в който не е утолен на 80%. Авторите на Програмата Окинава:

„ Как хората с най-дълъг живот в света реализират постоянно здраве и по какъв начин вие можете да го постигнете “, Брадли и Крейг Уилкокс и Макото Сузуки, настояват, че този способ може да удължи продължителността на живота при възрастните хора посредством ограничение броя на употребяваните калории.



6. Японците са доста дейни физически

Не единствено, че доста японци се хранят здравословно, само че и те имат огромна физическа интензивност. Много жители, изключително възрастните хора, вървят пешком, карат колела или се предвижват с трен до работа, вместо да карат кола. Автомобилите в действителност не са толкоз известни и е изключително елементарно да се хване трен съвсем на всички места, до където се постанова. Поради тази причина железопътната система в Япония е толкоз огромна и развита.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР