Според проучване, изготвено от Nielsen IQ и използвано за целите

...
Според проучване, изготвено от Nielsen IQ и използвано за целите
Коментари Харесай

От хляб до лекартва: Какви са очакванията на 70% от потребителите към най-големия ритейлър у нас

Според изследване, направено от Nielsen IQ и употребявано за задачите на Kaufland за изследване на потребителското държание, българинът от ден на ден избира да намира всичко належащо за своя пазар на едно място.

Терминът " One Stop Shopping ", с който се посочва опцията да намериш всичко на едно място, навлиза от ден на ден в всекидневието на клиентите, като 63 % от запитаните акцентират, че могат елементарно и бързо да открият каквото им е нужно в Kaufland.

Пазаруването, при което можеш да намериш всичко належащо на едно място и един паркинг, е желано от близо 70% от клиентите на водача в ритейла.

Мотивацията за избор на място за извършване на покупки от ден на ден се свързва с опцията да се комбинира с спомагателни интензивности и услуги за цялото семейство.

72% (според разбори на Kaufland България) от пазаруващите седмичен фамилен пазар избират да го съчетават с посещаване в аптека, дрогерия или с заплащане на комунални услуги.

Високо се цени съществуването на детска площадка или друго място за развлечение на деца. Решаващи при избора на място за извършване на покупки са съществуването на услуги за цялото семейство, в това число дрогерии и зоомагазини.

Профилът на българския пазаруващ е очебийно женски (62% дами към 38% мъже), само че решенията какво и къде да се пазари остават приоритет на мъжете (57%).
 Снимка 618664
Източник:

" В последните години, изключително след Covid, огромните хипермаркети се постановиха като желано място за извършване на покупки. Не е инцидентно и че 69 % от участниците в нашето изследване показват, че избират Kaufland, тъй като там могат да намерят всичко, което търсят.

С това обясняваме и броя на визитите в огромни хипермаркети - освен един път в седмицата, само че постоянно по един път дневно ", разяснява Марко Наумов - началник отдел " Търговски вериги " в Nielsen IQ - NIQ, който показа проучването пред медиите.

" Проучванията, които ние вършим постоянно на нашите клиенти, също регистрират емфатичен интерес към осъвременените магазини. Разширяването на зоната с спомагателни услуги и още повече профилирани артикули, които ние предлагаме, се цени високо от клиентите ни в цялата страна.

Изследванията ни демонстрират растеж от приблизително 40% в мотивацията на нашите клиенти преди и след увеличение на броя на стоките и услугите. Това е повода ние да сме първите, които наложихме явен курс към рационализация на магазините ни в посока One Stop Shopping.

В последните години сме вложили 40 млн. лева в модернизации, като проектите ни до края на тази година са да продължим да разширяваме броя на наемателите в цялата страна ", съобщи изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

По данни на Kaufland България, най-посещаваните обекти, част от One Stop Shopping концепцията на веригата, са аптеките, като оборотът, който се генерира от тях в границите на партньорството им с ритейлъра, съставлява 5 % от оборота на целия аптечен пазар у нас.

" Партньорството ни с Kaufland датира от 13 години, като все още развиваме 56 аптеки, част от магазинната им мрежа в общо 30 града. Ние сме част от One Stop Shopping концепцията и се стремим да надграждаме потребителско преживяване.

В последните 2 години всичките ни обекти са реновирани и с уголемен подбор по отношение на актуалните трендове. Имаме голям брой взаимни сполучливи начинания с Kaufland, ориентирани към още по-пълноценното преживяване на клиентите, в това число и посредством програмата за преданост Kaufland Card ", разяснява маркетинг мениджърът на верига аптеки SOpharmacy Методий Пейчев.

Според проучването на NIQ (Nielsen IQ), близо 70% от клиентите на Kaufland у нас показват като претекст за избора им на хипермаркет опцията елементарно да намерят всичко на едно място.

Просторните магазини и положителната презентация на наличностите са също измежду водещите аргументи да се спрат на хипермаркетите на Kaufland, надлежно със 74% и 70%.

Водещ избор в пазарската кошница си остават пресните и качествени плодове и зеленчуци, предлагани в магазинната мрежа (71%), както и прясното месо (55%) и изпечените на място тестени изкушения (60%).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР