Според прогнозите на ООН до 2050 година човечеството ще нарасне

...
Според прогнозите на ООН до 2050 година човечеството ще нарасне
Коментари Харесай

Населението на Земята вече е над 8 милиарда души

Според прогнозите на Организация на обединените нации до 2050 година човечеството ще нарасне до 9,8 милиарда, а съгласно Бюрото за броене на популацията в Съединени американски щати на 1-ви януари броят на хората населяващи планетата към този момент е над 8 милиарда. 

Тази година популацията на Земята в международен мащаб се е нараснало със 75 милиона, или с  малко по-малко от 1%. Прогнозите са, че при започване на 2024-та година всяка секунда в света ще се раждат 4,3 души и всяка секунда 2 души ще си отиват от този свят.

Населението на Съединени американски щати съставлява повече от половината от общия международен напредък.

На първи януари жителите на Съединени американски щати съгласно прогнозите би трябвало да са достигнали 335,8 милиона души, което е нарастване с 1,7 милиона.

Досега най-нисък приръст на популацията в Съединени американски щати е маркиран в десетилетието след Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век. Тогава за 10 години жителите на страната нарастват единствено със 7,3%. Според Уилям Фрей, демограф в института Брукингс, обаче

за интервала сред 2020 и 2030 година се чака Съединени американски щати да имат рекордно невисок приръст - по-малко от 4%.

От Бюрото за броене на популацията в Съединени американски щати плануват, че през 2024 година в страната ще има по 1 раждане на всеки 9 секунди и се допуска, че по един човек ще умира на всеки 9,5 секунди. Въпреки упования занимателен приръст съгласно демографите с помощта на емиграцията популацията на Съединени американски щати ще прибавя по 1 човек на всеки 28,3 секунди. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР