Според проектоспоразумение, разпространено от черногорските медии, номинираният за министър-председател Милойко

...
Според проектоспоразумение, разпространено от черногорските медии, номинираният за министър-председател Милойко
Коментари Харесай

В Черна гора готвят коалиция, която да бетонира просръбските и проруските партии в управлението

Според проектоспоразумение, публикувано от черногорските медии, номинираният за министър-председател Милойко Спаич от Движение „ Европа в този момент “ и новите му сътрудници са се договорили за коалиция, която да " бетонира " просръбските и проруските партии в ръководството на страната.

Идеята е обединението от проруски и просръбски партии да не бъде част от бъдещия кабинет през цялото време, а на по-късен стадий, когато държавното управление бъде пренаредено.

Партньори на Милойки Спаич се чака да бъдат Андрия Мандич, президент на крайнодясната " Нова сръбска народна власт ", и Милан Кнежевич, сегашен президент на " Демократическата национална партия ", както член на председателството на опозиционния алианс " Демократичен фронт ".

Посланикът на Съединени американски щати в Черна гора, Джуди Райзинг Райнке, осъди проекта на Спаич.

" Позицията на Съединените щати във връзка с образуването на държавно управление не се е трансформирала. Подкрепяме бързото съставяне на държавно управление, което поддържа евроатлантическите полезности, съставлява мултикултурна Черна гора, като благонадежден съдружник на НАТО, поддържа твърдо Украйна и продължава да работи интензивно за интеграцията в Европейски Съюз ", се споделя в известие, оповестено в " X ".

" Силно сме обезпокоени от известията, че новата ръководеща коалиция може да съдържа партии и водачи, които интензивно се опълчват на евроатлантическите полезности. Реалността е такава, че присъединяване в държавното управление на групи или водачи, които отхвърлят да назоват съветската експанзия, отхвърлят да се застъпват за Украйна, отхвърлят да поддържат глобите на Европейски Съюз против Русия, отхвърлят да пазят правата на малцинствата и отхвърлят да подсигуряват суверенитета на прилежащи страни като Косово, фрапантно ще попречи на напъните на Черна гора да реализира своите европейски желания ", се прибавя в него.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР