Според президента Володимир Зеленски най-малко 21 000 бойци на армията

...
Според президента Володимир Зеленски най-малко 21 000 бойци на армията
Коментари Харесай

Зеленски: Най-малко 21 000 души от „Вагнер“ са убити в Украйна

Според президента Володимир Зеленски минимум 21 000 бойци на армията " Вагнер " са били убити в сраженията в Украйна, заяви Си Ен Ен.

Украинският водач съобщи, че „ Вагнер “ е понесла големи загуби, изключително в Източна Украйна, където се бори нейната най-мощна група.

" Нашите войски са умъртвили 21 000 вагнерци единствено в Източна Украйна ", съобщи Зеленски пред кореспонденти в Киев, като добави, че други 80 000 бойци от наемническата войска са били ранени.

По думите му, това са големи загуби за ЧВК " Вагнер ", чиито бойци са " стимулиран състав на съветската войска " и най-вече каторжници, които " нямат какво да губят ".

Зеленски даде конференция пред испанските медии, която съответства с визитата в Киев на испанския министър-председател Педро Санчес.

Пътуването на Санчес е третото му посещаване в Украйна. То идва в миг, когато Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. То беше предшествано от новината, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също неотдавна е пътувал до Украйна, с цел да се срещне със Зеленски и чиновници на украинското разузнаване.

Зеленски съобщи пред медиите, че контраофанзивата няма да бъде светкавична, защото цени човешкия живот и дейностите би трябвало да бъдат стратегически насочени.

" Всеки метър, всеки километър коства човешки живот. Можеш да направиш нещо доста бързо, само че полето е минирано до основи. " - разясни той.

" Хората са нашето богатство. Ето за какво сме доста деликатни. " - добави президентът.

Също по този начин Зеленски изрази опасения от загуба на двупартийната поддръжка от страна на Съединените щати, в резултат на " рискови послания, идващи от някои републиканци ".

" Майк Пенс ни посети и поддържа Украйна - на първо място като американец и по-късно като републиканец ", сподели Зеленски.

" Имаме двупартийна поддръжка, все пак в техните кръгове има разнообразни послания по отношение на поддръжката за Украйна. Има послания, идващи от някои републиканци, от време на време рискови послания, че може да има по-малка поддръжка. " - разяснява той

" Най-важното за Украйна е да не загубим двупартийната си поддръжка ", добави Зеленски.

На въпрос на кореспондент дали е в заплаха и дали се опасява за живота си, Володимир Зеленски отговори: " Честно казано, по-опасно е за Путин, в сравнение с за мен. Защото единствено в Русия желаят да ме убият, до момента в който целият свят желае да убие него. " /БГНЕС

В речта си през вчерашния ден Зеленски съобщи, че протестът на Пригожин е " повлиял доста на съветската мощност на бойното поле " и би могъл да бъде от изгода за контранастъплението на Украйна.

Седмица по-рано шефът на група „ Вагнер “ Евгений Пригожин поведе хората си в несполучлив протест против Москва.

Войските на " Вагнер " се насочиха към съветската столица. Пригожин съобщи, че дейностите му са в отговор на съветско военно нахлуване против лагер на " Вагнер ". По-късно беше подписано съглашение с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, което потуши рецесията.

Бъдещето на " Вагнер " в този момент е неразбираемо, защото договорката, подписана с посредничеството на Лукашенко, изисква Пригожин да се реалокира в Беларус, а на бойците му е предоставена опцията да подпишат контракти с Министерството на защитата на Русия или правоприлагащи органи, да се върнат при фамилиите си или също да отидат в Беларус.

" Трябва да се възползваме от тази обстановка, с цел да изтласкаме врага от нашата земя ", сподели Зеленски.

" Те губят войната. Те нямат повече победи на бойното поле в Украйна и по тази причина стартират да търсят кого да обвинят. " - уточни той.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР