Според президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, Хамас“ не е

...
Според президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, Хамас“ не е
Коментари Харесай

Според Eрдоган „Хамас“ не са терористи – обяви ги за „борци за свобода“

Според президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, „ Хамас “ не е терористична организация и би трябвало да бъде приет за " група борци за независимост ".

В изказване пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването Ердоган осъди Израел за „ кървавото и грубо нахлуване “ против Газа, оповестяват Gercek News, Daily Sabah и Anadolu.

В речта си той не загатва повода за офанзивата против Газа – нахлуването на “Хамас “ в Израел с всеобщи убийства на цивилно израелско население, при което на 7 октомври починаха дами и деца, в това число бебета.

" Хей, Израел, Западът ти е доста длъжен, само че Турция нищо не ти дължи. Израел убива деца, и ние видяхме положението на тези деца. Никога няма да позволим да бъдат раздрани на части, тъй като у нас има човещина. „ Хамас “ не е терористична организация, а група, която се бори за отбрана на своята земя и жителите си. " – твърди Ердоган.

Изявлението му идва на фона на новините за обезглавени от „ Хамас “ израелски бебета и изнасилени дами, съпроводени с фрагменти от насилието.

Президентът на Турция приканва страните в спора неотложно да прекратят огъня, като съобщи, че " ракетните офанзиви на Израел и ракетните удари по Израел би трябвало да бъдат прекъснати ".

Същевременно той насочва още рецензии към израелското държавно управление, също и към Запада, заявявайки, че отговорност за гибелта на мирни поданици в Газа носят тези, „ които оказват поддръжка на Израел “ – още веднъж без да загатва зверствата на „ Хамас “.

" От 7 октомври Израел прави едно от най-кървавите и жестоки набези в историята... Целта не е самозащита, а грубо закононарушение, ориентирано към осъществяване на закононарушение против човечеството. “ – акцентира Ердоган.

Той показва, че преди 7 октомври е възнамерявал да посети Израел, само че по-късно е отменил визитата си.

Ердоган предлага да се провежда " интернационална палестинско-израелска мирна конференция ", в която да вземат присъединяване всички авторитетни политически фактори от района, оповестява преслужбата му.

Той приканва да се сътвори „ суверенна и самостоятелна страна Палестина в границите от 1967 година със столица Йерусалим.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР