Според предварителната информация те ще поискат иззетите при обиска техни

...
Според предварителната информация те ще поискат иззетите при обиска техни
Коментари Харесай

Борисов, Горанов и Арнаудова ще обжалват 24-часовия си арест

Според предварителната информация те ще изискат конфискуваните при обиска техни движимости и суми да им бъдат върнати, пишат от bTV.

ФрогНюз напомня, че всичко се случи след бецпрецедентната акция на Министерство на вътрешните работи предишния четвъртък, при която арестува бе някогашния министър председател Бойко Борисов. Арестувани за 24 часа бяха още пиарката му Севдалина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов. Стигна се обаче до следващо несъгласие и престрелки сред изпълнителната власт и прокуратурата. Премиерът Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков обявиха, че прокуратурата саботира Министерство на вътрешните работи и е смачкала събраните данни против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ. Държавното обвиняване от своя страна дефинира тези изказвания като " чиста политика ".

Вчера стана ясно, че следователи от прокуратурата поемат случая с ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и доближените му. Освен това съдът отхвърли да се произнесе за обиските в жилищата на някогашния министър председател, пиарката му и някогашния финансов министър. Съдията изми ръцете си с прокуратурата като уточни, че способен да вземе това решение е обвинителят и не е нужно мнение на съда. Искането бе несъмнено като " неприемливо ".

Вчера стана яснон още, че министър председателят Кирил Петков, вътрешният министър Бойко Рашков и вицепремиерът Асен Василев са привикани на разпит от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР