Според представители на браншовата асоциация на производителите на полупроводници SIA,

...
Според представители на браншовата асоциация на производителите на полупроводници SIA,
Коментари Харесай

Тайвански компании помагат на Huawei в създаването на заводи за чипове в Китай, въпреки санкциите на САЩ

Според представители на браншовата асоциация на производителите на полупроводници SIA, китайската компания Huawei в изискванията на многогодишните наказания от страна на Съединени американски щати и техните съдружници скрито създава лична мрежа от предприятия на територията на Китай, които ще могат да ѝ доставят нужните полупроводници. Според Bloomberg даже тайвански компании оказват помощ на Huawei в някои от тези планове.

За никого не е загадка, че връзките сред Китай и Тайван, който управляващите на първата страна считат за част от своята територия, надалеч не са идеални. Непокорният остров се употребява със закрилата на Съединени американски щати и през последните 30 години реализира забележителен прогрес в разширението на производството на полупроводникови съставни елементи. На него се намират по-голямата част от оборудванията на най-големия в света производител на чипове – TSMC.

През август тази година публицисти на Bloomberg, които следиха редица строителни обекти наоколо до родния за Huawei китайски град Шънджън, откриха съществуването на китайски подразделения на тайвански компании, както и на френската компания Air Liquide, която доставя механически газове. Представителите на последната съумяха да заявяват, че активността ѝ в Китай е изцяло съобразена с условията на Съединени американски щати за надзор на износа, и че тя не доставя на китайските си клиенти нищо, което е неразрешено от американското законодателство.

Поне три тайвански компании са видяни на строителната площадка на Pengxinwei (PXW), която предходната година попадна под глобите на Съединени американски щати. Китайското поделение на Topco съгласно известията публично е удостоверило присъединяване си в плана PXW, само че е подчертало, че построява система за пречистване на отпадни води – активност, която не е обхваната от глобите на Съединени американски щати. Министърът на стопанската система на Тайван съобщи в изказване за Bloomberg, че управляващите на острова ще проучат спецификата на активността на 4 тайвански компании, които са били видяни на строителни обекти в Китай. От своя страна Министерството на търговията на Съединени американски щати добави, че продължава да изследва аргументите за напредъка на Huawei в региона на полупроводниковите съставни елементи в изискванията на задгранични наказания.

Тайванска строителна компания съобщи, че съдействието ѝ с китайската SwaySure не е обект на наказания. Някои представители на тайванската академична общественост побързаха да активизират своите сънародници да жертват сигурността на тайванския народ поради облагите в Китай, само че икономическите връзки сред двете страни бяха мощни и преди, тъй че не може да се твърди, че тайванските компании в Китай в този момент работят с някакви злонамерени планове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР