Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски избори

...
Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски избори
Коментари Харесай

Пеевски: МВнР е на ГЕРБ, ПП-ДБ имат цялата власт в държавата

Според ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски избори „ две в едно “ не е добър вид за България . Темата той разяснява пред публицисти в Народното събрание. Помолен да разяснява изявлението на Бойко Борисов за избори „ две в едно “ дружно с европейските, Пеевски отговори, че всичко зависи от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ).

Според него подобен вид не е добър за страната, само че за Движение за права и свободи би бил добър. Пеевски уточни, че са подготвени за избори, само че страната не би трябвало да се тласка в тази рецесия. Колегите би трябвало да се овладеят от ПП-ДБ, да си изпълнят това, което е записано за Министерство на външните работи (МВнР), и да вървим напред в името на България, счита още Пеевски.

В отговор на въпрос за „ сглобката “, той сподели, че в случай че някой я счупи, то това биха били ПП-ДБ. Попитан дали е записано някъде, че Министерство на външните работи би трябвало да остане при ГЕРБ, Пеевски отговори: „ то е на ГЕРБ “. По думите му ПП-ДБ би трябвало да се овладеят, да схванат, че не може да се случва, каквото изискат, както изискат, и да се научат, че писаните неща би трябвало да се съблюдават.

Попитан може ли едно министерство да е чак толкоз значимо, с цел да се счупи „ сглобката “ и да тръгнем още веднъж на избори, Пеевски сподели, че не може да си го изясни.

„ Ако ще търсим просто на някого работа, да си сменят просто някой техен министър на друго министерство и да го назначат на работа “, разяснява той.

В отговор на въпрос Пеевски прикани партиите, които са създали това държавно управление, да седнат дружно. По думите му всичките министерства са на Политическа партия, министър председателят е на Политическа партия, Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство. Не мога да го схвана това мощно предпочитание да им се вземе едното министерство. Аз считам, че ПП-ДБ имат цялата власт в страната и просто би трябвало в действителност да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо болшинство, уточни още Пеевски.

На въпрос за кризата в София и това, че тя се придвижва в Народното събрание, Пеевски разяснява, че „ има някакъв проблем “. Това не би трябвало да се случва с тези самостоятелни депутати, питайте партиите, от които се цепят, добави Пеевски.

Видеото е архивно: Пеевски: Политическа партия би трябвало да го преживеят, Министерство на външните работи е на ГЕРБ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР