Според последното проучване във Франкфурт ще започнат работа още 10

...
Според последното проучване във Франкфурт ще започнат работа още 10
Коментари Харесай

Банки от Уолстрийт се местят във Франкфурт заради Brexit

Според последното изследване във Франкфурт ще стартират работа още 10 хиляди банкови чиновници през идващите четири години

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Германската стопанска система чака " корав " Brexit, фирмите към този момент се приготвят

Според шефа на федерацията на немските индустриалци би било " наивно " бизнесът да не се приготви за този сюжет
6 окт 2017
Най-големите банки в света регистрират растеж на приходите

Двигател на растежа са консултантските услуги, до момента в който слабата волатилност на пазарите на артикули и първични материали е свила постъпленията им от комисиони
12 сеп 2017
Гунтрам Волф: Българските банки би трябвало да са под външен контрол

Директорът на Bruegel пред " Капитал "
10 авг 2017
Между 30 и 50 милиарда $ ще коства " твърдият " Brexit на банките

Средствата, които ще би трябвало да се заделят за покриването на новите финансови условия, са следващ удар за така и така ниските маржове на облага в сектора
1 авг 2017 Някои от най-големите банки в Съединени американски щати са решили да наемат повече офис площи във Франкфурт. По този метод те поддържат финансовия център на Германия, откакто макар договарянията сред Англия и Европейски Съюз бъдещето на Лондон остава нестабилно, написа Reuters.

Конкретни дейности

Goldman Sachs подписа контракт за наем на небостъргач във Франкфурт, който ще разреши на банката да се разшири с 800 чиновници в града, откакто реши да реалокира работни места от Англия поради Brexit, оповестява Financial Times. Американската капиталова банка е наела най-горните осем етажа на кулата Marienturm - 38-етажна постройка, която се строи в сърцето на бизнес региона на Франкфурт и би трябвало да е подготвена през 2019 година Със договорката финансовата институция си обезпечава над 107 хиляди кв.м офис площи с потенциал за 1000 души. В момента във Франкфурт за банката работят 200 души. Goldman има обилни по мярка офиси в Дъблин, Париж и Франкфурт, както и разрастващ се офис в Полша. Американската капиталова банка обаче очевидно не се е замисляла къде ще базира интервенциите си в Европейски Съюз, откакто Англия напусне блока напролет на 2019 година

Morgan Stanley също подписа контракт за наем на офис площи в строящата се друга кула - Omniturm. Банката също има 200 чиновници във Франкфурт сега и чака да удвои броя им, декларира пред организацията източник. Банката е отказала коментар.
JP Morgan също обмисля да наеме два спомагателни етажа към петте, които в този момент заема в бизнес постройка в центъра на града, твърди източник пред Reuters. Банката, която сега има 450 чиновници във Франкфурт, също не е поискала да разяснява.
Citi ще усили интервенциите си във Франкфурт и ще добави 150 чиновници. Тя възнамерява да се разшири в сегашната си постройка, покрай операта на Франкфурт.

Растяща раздразнителност

Задействаните проекти за нарастване на личния състав във Франкфурт са резултат от възходящата раздразнителност за бъдещето на Лондон като финансов център при договарянията сред Англия и Европейската комисия за излизане на страната от Европейския съюз.

Въпреки че някои политици във Англия са скептични, че банките ще подхващат пренасяне на огромен брой работни места, банкери от Лондонското сити виждат незабавна нужда да работят. Залозите са прекомерно високи, тъй като финансовите услуги са най-големият генератор на доходи от налози и експорт на услуги във Англия.
След като Англия напусне Европейски Съюз, което се планува да стане през март 2019 година, банките в Лондон биха могли да имат усложнения в бизнеса, което кара част от тях да потърсят решение във Франкфурт.

Британското държавно управление към този момент разгласи, че ще търси двегодишен временен интервал при напускането на страната от Европейски Съюз, с цел да ограничи вредите за бизнеса. Високопоставен чиновник от Bank of England съобщи в сряда, че това би трябвало да бъде контрактувано до Коледа, с цел да се предотврати приключването на работни места в чужбина.

От своя страна немски политици и финансовият регулатор ухажват банките да се реалокират в страната след референдума за Brexit, а един от основните доводи за това е, че най-голямата стопанска система в Европа устоя на световната финансова рецесия.
Според последното изследване във Франкфурт ще стартират работа още 10 хиляди банкови чиновници през идващите четири години. Тяхното идване може да сътвори хиляди спомагателни работни места – от сътрудници за парцели до строителни служащи. Цените на новите първокласни жилища в града скочиха с 25% в границите на една година съгласно данни, оповестени през август.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР