Според последните статистики от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Според последните статистики от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

В кои държави хората спестяват най-много

Според последните статистики от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), швейцарците се явяват най-големите спестители в страните от организацията.

През 2022 година, междинният % на спестявания на семействата в Швейцария доближава към 19%, в съпоставяне със междинните 6% в Европейския съюз. Този феномен разкрива забележителна разлика във финансовите привички и просвета на икономисване сред другите страни.
 
Инфографиката демонстрира разликите в пристрастията към икономисване в другите европейски страни. Франция и Германия се подреждат над междинните за Европа, с % на спестявания от към 11%. В съпоставяне с тях, Италия отличава със доста по-ниски стойности от към 2%, показвайки провокациите пред някои семейства в ръководството на финансите си.

Кои са най-често срещаните неточности в персоналните финанси

Коефициентът на икономисване, както е показан в това изследване, съставлява общата сума на спестяванията като % от чистия наличен приход на семействата. Този индикатор обгръща чистата заплата, увеличена със обществените помощи и понижена с платените налози. Такъв метод обезпечава повсеместен преглед на междинния дял от прихода, който семействата са в положение да икономисват, увеличавайки по този метод техните финансови активи година след година.
 

Швейцарците заемат лидерска позиция в привички за икономисване измежду страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като акцентират значимостта на културата на икономисване във образуването на здрава финансова основа. Същевременно, разликите в Европа разкриват комплексността на факторите, които въздействат върху финансовите решения на семействата. Дългосрочният резултат от тези разлики може да има обилни последици за стабилността на стопанската система в обособените страни и райони.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР